Vaikka en ole ajatellut laajentaa leivontablogien puolelle, niin silloin tällöin leivoskelen jotakin ja johonkinhan nämä kokeilut on tungettava ja miksei sitten tähän.
Teinpä Kauraruiskakkuja omalla sovelluksella aikani kuluksi. Taisivat vahingossa taas onnistua, vaikka en noudattanut ohjeita.
2 dl kaurahiutaleita (laitoin)
1 dl kauraleseitä (laitoin)
1,5 dl ruisjauhoja (sinnepäin)
1,5 dl sokeria (sinnepäin)
1,5 dl fariinisokeria (ei ollut)
1 dl marianne -muruja (ei ollut)
1,5 leivinjauhoa (laitoin)
100 gr margariinia (laitoin)
1 muna (laitoin)
perunajauhoja vähän ripottelin
Kuivat aineet sekoitetaan
margariini sulatetaan
rasva ja muna kuiviin aineisiin.
paistetaan 200 asteessa 7-9 min
Itse paistoin sen aikaa, kun alkoi tuoksua. Silloin otin kakkerot pois. Tuli muuten hyviä.
8 kommenttia:
Tuoksu leijuu melkein tänne asti ja vesi nousee kielelle :-)
Millan, siitä vaan sitten tekemään. Helppoja ovat tehdä ja vielä maistuvat hyviltä. Ja on tuota kuituakin, kun noissa on ruisjauhoa.
Ei saa laittaa toisten houkutukseksi tänne, vesi kielelle herahtaa.
tia, on ne sen verran hyviä, että ei haittaa, vaikka niitä tekisi mieli. Suosittelen. Ja onhan ne vähän terveellisempiä, kun on noita ruisjauhoja.
Ei ole reilua, että nenän eteen heti ilmestyy herkkukakkerot!
En leivo!
Mukavaa viikonloppua! :)
Nurkkalintu, mä olen syönyt noita kakkeroita vaikka kuinka monta ja olen nyt ihan ähky. No, voi sitä välillä herkutella, jos ei ota tavaksi. Vai miten se meni.
Mukavaa viikonloppua sullekin, ei-leipomisen merkeissä. :)
Kaurakakuista tykkään.
Hannelen paratiisi, näistä tuli vähän sellaisen makuisia. Tuo kaura ja ruisjauho aika hyvä yhdistelmä ja eivät ole niin makeita. Tai ainakaan tällä mun reseptillä.
Lähetä kommentti