perjantaina

leijuva käsi...
Tässä pari kuvamuokkausta, jotka tein tänään. Omat kasvot taas muutoksen kohteena. Ainakin näitä kuvia voi vääntää ihan oman makunsa mukaan.
Käsi tuossa kuvassa leijuu, kun jouduin sittenkin käymään lääkärillä olkapääni takia. Välillä kun tuo mokoma vihoittelee ja kaikki tekeminen aiheuttaa kipua. Olin kait halunnut unohtaa koko asian ja siirtää lääkärissä käyntiä. Nyt mulla on sitten kipulääkitys päällä, jäätynyt olkapää -diagnoosi ja ensi viikolla fysioterapeutti. Pitää kuulema saada käsi liikkeelle, kun on tuo käden liikuntakaari vähän kutistunut.
On muuten tosi mukava tämä käsilääkäri. Hän on pätevä, mukava ja jaksaa selittää ja testaa kunnolla esim. mulla käden toimintaa.

6 kommenttia:

hanne kirjoitti...

Yvonne, kivoja kuvia!!

minulle oli pari, kolme vuotta sitten tuo "Frozen sholder"..Jäätynyt olkapää..
Se alkoi toukokuussa yllättäin, heittelin kait pesäpalloa innokkaasti...Kipu pli kurja...tuskallinenkin...masu tuli kipeeks kipulääkkeistä...En saanut kunnolla nukutuksi...En saanut oikeastaan mitään hoitoa siihen, en halunnut sitä rasittaa kun se oli kipeä...viiden kuukauden jälkeen kipu yks kaks väheni ja häipyi....sit aloin kuntoutuksen...venyttelin...Ehkä meni puolitoista vuotta tai pari, ennenkuin molemmat kädet taas olivat samanlaisia...

Kärsivällisyyttä sinulle!!

Yvioon kirjoitti...

Kiitos Hanne, tämä jäätynyt olkapäävaiva on kait aika yleinen. Itse olen saanut sen tässä päätteellä.

Mäkin olen saanut kipulääkkeitä, joista vatsa kipeytyi. Nyt kokeillaan toista. Ei käy mahaan. Katotaan, tehoaako kipuun.

Mulla on ollu tätä kipua jo puoli vuotta, välillä vähemmän ja välillä enemmän. Nyt ajattelin, että pitää näyttää jo lääkärille.

Venytellä kuulema pitäisi ja sitten joitakin liikkeitä. Nyt välttelen tätä ja kipeytyy heti, jos käännän olkapäätä. Ja ei liiku eikä lihaksia.

Niin no, ei kait tämä ihan heti lähde pois, kun olen antanut näin kauan olla. Kärsivällisyyttä tämä varmaan tarvitseekin. Rohkaisevaa kuulla, että itselläsi hävisi tuo kipu ja voimat palautuivat kumpaankin käteen.

Nurkkalintu kirjoitti...

Hauskat kuvat, mutta kuulumiset eivät ole :(
Kurja vaiva ja usein pitkänsitkeä.
Toivon, että fysioterapia vauhdittaa paranemista.
Leppoisaa viikonloppua!

Yvioon kirjoitti...

Nurkkalintu, näitä kuvia on kiva tehdä. Tulee aina yhtä persoonallisen näköisiä.

Itsekin toivon, että fysioterapeutti löytää oikeat liikkeet käteeni. Olenhan joitakin liikkeitä jo tehnytkin. Nyt on vaan niin jumissa että.

No, tämä kait jossakin vaiheessa pitäisi helpottaa. Tässä vaan näkee, kuinka tärkeitä kädet ovat.

Leppoisaa viikonloppua sullekin. Itse ainakin otan ihan kevyesti. Väsyttää vähän nämä lääkkeetkin.

tia kirjoitti...

Hauskoja kuvia sinä olet tehnyt.

Vai on sinullakin jäätynyt olkapää, ei kiva. Minulla jo toisessa ja nyt onneksi loppusuoralla, 1,5 vuotta on kohta kun alkoi. Tähän on ollut fysioterapiaa ja vielä tuo vesijumppa missä käyn viikottain, toiseen tehtiin narkoosimanipulaatio.

Yvioon kirjoitti...

tia, eikö tullutkin.


Ai, se voi kestää noinkin kauan. Mutta hyvä kuulla, että tästäkin vaivasta voi parantua, eikä ole pysyvä vaiva.

Fysioterapia ainakin auttaa näkemään, mitä liikkeitä on hyvä itse tehdä. Olen joitakin liikkeitä tehnyt, mutta en ole varma, mitä vielä kannattaisi tehdä. Niin, tuo vesijumppa varmaan tekee koko kropalle hyvää. Vesi kun kannattaa mukavasti.