keskiviikkona

kohta... ystävällisyyden ansa...


Kohta työ kutsuu, mutta yritän tässä muutaman sanan laittaa. Yritän nimittäin ajatella jotakin muuta kuin työpaikkaani ja sitä, että olisi vielä kestettävä 3 kuukautta ja sitten tuo piina olisi ohi.
On se kumma, että kun yrittää elää jotakuinkin sääntöjen mukaan, niin silloin ei kuulu joukkoon. Tai jos ei hauku pomo vielä pomon kuullen, ei kuulu joukkoon.
Ja on se kumma, että lähityöyhteisössä ei tarvitse olla kuin se yksi, joka valittaa ja kiukuttelee ja arvostelee, niin työfiilis pilaantuu. Miten onkin yhdellä ihmisellä niin suuri valta, se mua ihmetyttää.
Ja jos olet vielä sanonut, että et jaksa tai ehdi puhua, niin siitä tehdään mielenterveyskysymys. Hm, onko tässä nyt sitten kyseessä narsisti tai pahimmillaan sosiopaatti.
Sosiopaatilla tunteet ovat tuntematon käsite ja myös empatia. Hän saattaa olla liiankin rohkea ja elää hetkessä, mikä milloinkin hyödyttää eniten. Hän ei osaa ajatella toisen tunteita, mutta hän osaa leikkiä miellyttävää tosin jotenkin epäaidolla tavalla, jos kokee siitä olevan hyötyä. Hän osaa olla vauhdikas, hetkessä eläjä, epäaidosti hurmaava, rohkea ja nopea. Ja hän osaa kääntää tilanteet edukseen ja ei opi ikinä virheistään saati sitten tunnustaa niitä.

4 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Joka työpaikalla on sekalainen seurakunta koolla.

¤jaksuhali¤

tia kirjoitti...

Tuntuu jotenkin niin tutulta kun ajattelen työaikaani, aina löytyy yksi joka sekoittaa pakan ja haluaa olla kunkku, hovia myös löytyy, jaksamista ja aika menee loppujen lopuksi nopeasti.

Nurkkalintu kirjoitti...

Pelkästään Sinun takiasi toivon, että 3 kuukautta menee siivillä!
Ihmettelen minäkin, miten siellä siedetään tuollaista systeemiä.

Kokemuksia on minullakin vastaavanlaisesta.

Yvioon kirjoitti...

Hallatar, niin sitä taitaa olla. Tuntuu vaan, että hullummaksi nämä työpaikat menevät. Kiitos halauksesta. Sitä tarvitaankin.

tia, kait noita pillipiipareita on muuallakin. Ne on vaan rasittavia, kun yrittävät hallita.

Yritän jaksaa, mutta en tiedä, miten.

Nurkkalintu, niin mäkin ihmettelen. Ja tuo tyyppi saa vaan meuhkata ja meuhkata. Ja pomokin vaan pahensi asiaa puhumasta sille. Että silleen, huh.

Ikävä kyllä, taitaa nämä pahoinvoivat työpaikat olla jokseenkin yleisiä.