keskiviikkona

yleisellä tasolla...

Nyt on ollut erittäin hyvä juttu, että on näitä vanhoja kuvia, mistä tehdä uusia versioita. En ole nimittäin vähään aikaan ottanut uusia kuvia ollenkaan, mutta onhan mulla noita kuvia sentään kone pullollaan.Kevättä kohden, kun mennään, niin alkaa tulla tarve jonkinlaiseen muutokseen elämässä. Törmäsin tällaisiin neuvoihin yhdessä lehdessä. Poimin isosta jutusta jotakin ja jäin miettimään, mitä voisin muuttaa omassa elämässäni.

Muutokset pitää tehdä hitaasti. Kuulema, jos yrittää muuttaa asioita, tapojaan, ruokatapojaan liian nopeasti, niin muutokset eivät helposti jää pysyviksi.

Kannattaa aloittaa yhdestä tai pienestä. Ei siis kannata ahnehtia liikaa ja yrittää muuttaa koko elämäänsä kerralla. Tällaista muutosta ei kukaan kuitenkaan jaksa pitää.

Ei kannata vaatia itseltään liikoja.

Usko itseensä helpottaa muutoksen tekemistä ja uskoa siihen, että se on yleensäottaen edes mahdollinen.

Yksi tapa on hankkia itselleen iso vihko, johon kirjaa eri asioita. Muutoskalenteri, johon kirjaa vaikka esim. kolme muutosta.

Jutussa oli myös ensiapusalkku. Mitä tehdä silloin kun lamaannus iskee, kun masentaa ja usko omaan kykyyn muuttua on koetuksella.


Pitäisköhän kokeilla? Hm...

5 kommenttia:

tia kirjoitti...

Niinhän se on että liian nopeasti ja liian monta asiaa kun muuttaa eivät jää useinkaan pysyviksi.

Itselläni tuo uusi uimahallijuttu tekee hyvää sekä keholle, että mielelle.

Hallatar kirjoitti...

Itseensä uskominen on välillä koetuksella.
Tiedän ystäväiseni...

Jaksuja siun loppuviikkoosi.

Anonyymi kirjoitti...

Ohjeet on kyllä mietittävä omalla kohdalla. Johonkin asiaan ja ihmiseen sopii kertarysäys, johonkin taas pikkuhiljainen muutos. Ei auta kuin itseltä kyseltä, se on paras tuntija tässä tapauksessa.

Kuvista puheenollen, tykkään yleensä mustavalkoisista kuvista, mutta nyt tykkään silti alimmasta enemmän. Siinä on toivoa ja kevään kukkien heräämistä.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Tosi, ollaan sitkeitä muutoksiin, ainakin pysyviin.

Yvioon kirjoitti...

tia, niin tuossa artikkelissa sanottiin, ettei kannata muuttaa liian montaa asiaa kerralla.

Uiminen olisi kyllä mukavaa ja varsinkin vesijumppa. Ehkä mäkin innostun jossakin vaiheessa.

Hallatar, niin se taitaa monella olla.

Samoin jaksamista sulle, hallatar. Ehkä tämä väsymyskin helpottaa jossakin vaiheessa.

Uuna, itsehän sen parhaiten oman tyylinsä tietää, mikä sopii. Useimmat ihmiset kuulema yrittävät vaan muuttaa liian montaa asiaa kerralla. Tuossa oli vain maininta, etttä silloin tuota muutosta on vaikea pitää, mutta ehkä sellaisiakin ihmisiä löytyy, joille nopeat ja suuret muutokset tulevat pysyviksi.

Tuo alimmainen vaan on koristeltu talo. Talo yksin näytti niin rumalta, kun on puolivalmis. Kiva kuulla, että siinä on toivon tuntua.

Hannelen paratiisi, ollaan vaan sitkeitä ja yhdestä aloitetaan.