maanantaina

lahjakkuuden kömpelyys...

Tein tietokoneella piirroksen ja sitten muokkasin sitä vanhaan tyyliin.Haa, nyt kun olen taas kerran valittanut ja säälinyt itseäni, niin voin taas keskittyä johonkin muuhunkin kirjoitttamiseen.
Katselin ohjelmaa lahjakkaista nuorista, joilla oli vaikeuksia sopeutua tavalliseen luokkaan. Aika hurjaa kuunneltavaa, kun 14-vuotias sanoo, että silmät ovat sielun peili tai hän ei pidä small talk:ista, kun siiinä ei ole mitään haastetta. En muuten itsekään aina pidä small talk:sta, kun en tiedä, mitä sanoisin ja saatan monesti mennä helposti syville vesille.
Opettaja siinä myös sanoi, että lahjakkaalla ihmisellä on sosiaalisia vaikeuksia. Jaa-a, en tiedä, kuinka lahjakas olen, mutta joskus koen itseni kömpelöksi ja ujoksi muiden, ryhmän seurassa. Haa, olenko siis lahjakas. Toivottavasti. Olisi joku lohdullinen selitys omalle sosiaaliselle kömpelyydelle. Tosin toisinaan osaan sanoa oikeat sanat.
Koulussa olen parhaiten pärjännyt neljännellä luokalla ja luokion toisella. Ehkä silloin mulla oli eniten motivaatiota opiskeluun ja mulla oli tosi mahtavat opettajat.

4 kommenttia:

Susa kirjoitti...

Hyva kirjoitus :)

T: Toinen "lahjakas"

tia kirjoitti...

Hienosti olet taas pohtinut tätäkin asiaa.

Katsoin kanssa erään ohjelman lahjakkaista nuorista, siinä tuntui osa vanhemmista menevän hiukan hakoteille.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus täytyy purkaa paineita, sitten helpottaa ja voi taas jatkaa matkaa.

Hienon kuvan piirsit ja käsittelit. Olen itse joskus käsitellyt sellaisia maalauksia, joista en oikein enää tykkää. Tai niiden kuvia siis, mutta kuitenkin.
Siinä taas uutta sarkaa sinulle :-)

Yvioon kirjoitti...

Susa, kiitos.

Musta toi ohjelma oli mielenkiintoinen ja välillä tulee mietittyä tuota lahjakkuuden problematiikkaa. No, onneksi sitä on jossakin lahjakas.

tia, aihe vei mut mennessään ja silloin tulee pohdittua. Kiva kuulla, että ei ollut tylsää.

Ei ole varmaan helppoa olla lahjakkaan lapsen vanhempi.

Uuna, niin näitä paineita on tänne hyvä purkaa. Välillä tulee sellaisia fiiliksiä.

Tuo kuva oli aika yksinkertainen, mutta oli kiva muokata sitä. Muokkauksella saa noi ei niin mieluisat kuvat taas uudelleen elämään. Sillä tavalla kivaa tuo muokkaus. Ehkä kokeilen noita enemmänkin. Katsotaan.