sunnuntaina

tein mäkin..
Väänsin taas tuossa aikani kuluksi sämpylät. Sämpylöitä on kiva tehdä ja ai jai, kun maistuvat hyvälle. Ja ne jopa onnistuvat mulla, vaikka nuo kuivakakkuset eivät.
Mummini teki näin. Hän voiteli lämpimät leivät vielä rasvalla. Silloin tuli sellainen pehmeä pinta. Kokeilin sitä tänään.

Lopuksi laitan aina voita lämpimiin sämpylöihin, jos mulla on tai siis Oivariini. On muuten hyvää. Nam.

3 kommenttia:

tia kirjoitti...

Oi, aih, makuhermot täällä herkkänä, tykkään juuri leivotuista sämpylöistä ihania. Haluan kyllä että on kova kuori saa raksutella.

Anonyymi kirjoitti...

Muhkeita sämpyliä! Parempi että osaat tehdä hyviä sämpyliä, kuin kaikkea makeaa. Näistä voit nauttia päivittäin. Oih, voimariinin kanssa :-)

Yvioon kirjoitti...

tia, sämpylät ja leivät on musta just parhaita. Ja juuri uunista tulleina. Välillä jätän kuoren paksuksi ja välillä taas kokeilen tuota pehmennystä. Joten testailen surutta erilaisia tapoja. Mutta hyviä on aina.

Uuna Leijonainen, tuli joo vähän isoja tällä kertaa. Sämpylät ja pulla on mulle helpointa. Nuo kakut vaan jaksaa epäonnistua.

Tuo oivariini kyllä kruunaa tuon leivän. En tarvitse siihen mitään muuta.

Kait tämä leipä tai sämpylät tietty terveellisenpää on kuin kaakut. Mutta olishan se kiva kuitenkin osata makeaakin leipoa.