maanantaina

downshifting
Katselin eilen keskusteluohjelmaa, jossa haastateltiin Laila Simosta. Hän on tehnyt kirjan naisten rahankäytöstä.

Laila on sitä mieltä, että meillä on kymmenen vuoden sisään rikkaita leskiä Suomi pullollaan. Miehethän tunnetusti kuolevat naisia aikaisemmin, joten naiset jäävät yksin ja ovat sitten yhtäkkiä varakkaita ja joutuvat hoitamaan raha-asioita.

Laila on sitä mieltä, että naiset eivät osaa käyttää rahaa, kun ei ole tuota rahan käyttämistä saanut harjoitella. Ja naisethan tunnetusti tunneshoppailevat ja hakevat shoppailulla sisältöä elämään.

Rahan käyttö ei ole helppoa, ainakin jos haluaa järkevästi käyttää. Pitäisi varmaan munkin istua alas kynä kädessä ja miettiä, miten voisin säästää jotakin. Tosin aika vaikea yhtälö, mutta jostakinhan sitä on aloitettava.

Kuulema pitäsi tehdä pitkän tähtäimen suunitelma rahankäytössä. Pitäisi oppia tuntemaan itsensä ja omat rahankäyttötapansa.

Naisen suhde rahaan on kuulema monimutkaista. Miehet pitävät rahaa vain välineenä johonkin.

Pitäisi varmaan lukea tuo kirja ja miettiä oma rahankäyttönsä uusiksi. Itsekin lankean lohtushoppailuun. Musta on kiva ostaa joku lehti tai vuokrata filmi. Pitäisi varmaan kokeilla, voisiko olla ilman noita asioita vähän aikaa. En vaan haluaisi kapeuttaa mun elämää liikaa. Muuten tulee vielä masennus, kun ei voi tehdä mitään. Tämä säästäminen tyhjästä on vaikeaa.

8 kommenttia:

Susa kirjoitti...

Mielenkiintoista.

Mieheni mielesta olen tuhlaavainen, mutta mielestani mieheni elaa vielakin 80-luvulla mita tulee siihen mita tavarat maksavat ;D

Makin tykkaan ostella lehtia, varsinkin kokkauslehtia. Leffoja onneksi voin vuokrata suoraan telkasta, ei tarvitse enaa maksaa myohastymismaksuja (ma palautin leffat melkein aina myohassa) ;)

Mita tulee vaatteisiin, yleensa tiedan mita haluan, ja olen valmis maksamaan enemmankin kuhan saan juuri sen minka halusin. Ennen nuorempana ostelin paljon enemman halpakamaa, mista en loppujen lopuksi edes tykannyt...

Ohoh, tulipas pitka selitys :)

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Mun mies taas valittaa, kun en halua ostella mitaan. Se ei millaan meinaa uskoa, etta olen ihan tyytyvainen enka tarvitse koko ajan jotain uutta.

Ma ostelin ennen kanssa paljon lehtia, nyt en enaa niitakaan kaipaa. Nykyisin mulle tuo enemman iloa valokuvaaminen.

On kylla paljon ihania asioita, joita voi tehda ihan ilmaiseksi. Mutta mitenkaan ei kannata itseaan raakata. Jos tekee mieli ostaa jotain, niin se pitaa tehda hyvalla omallatunnolla.

Pilviharso kirjoitti...

Olen joskus Simosta kuunnellut, mutta kyllä minulle tuli tunne, että meillä ei ole paljon yhteistä asiaa rahasta. Hän puhui korkotuloilla elämisestä ym, mutta kaikilla ei ole tätä pääomaa pistää poikimaan.

Kirjaa en ole lukenut, jos se on vaikka moniulotteisempi.

Yaelian kirjoitti...

Tuo lohtuostaminen on varmaankin sellaista, mihin naiset usein sortuvat,kyllä sillä saakin väliaikaisesti hyvän mielen.Mä yritän nykyään ostella vaan jos todella tarvitsen, mutta jos mä menen kirjakauppaan tai keittiötarvikekauppaan, olen kyllä silloin aika pulassa!

Nätti tuo lintukuva!

Uuna kirjoitti...

Minäkin pidän kuvastasi!

Kyllä minusta tuossa tarkoitettiin sellaisia naisia, joilla todella on rahaa ja jotka sitä tuhlaavat. Ei lehti tai leffa silloin tällöin ole tuhlaamista se on elämää.

Sanoo Leijonainen joka on palannut leijonaiseksi :-)

tia kirjoitti...

Mielenkiintoinen kuva, linnusta värit lentäneet taustaan ;-)

Kun ei ole töissä niin rahaa kuluu vähemmän, ei tarvitse vaatteitakaan paljon ostella, tuntuu ettei niitä olekkaan tarjolla meikäläiselle.

Punaista takkia olen hakenut, ei villaista, eikä toppatakkia, vastaus on ollut ei oo.

Yvioon kirjoitti...

Susa, no miehet saattavatkin olla aika pihejä noissa rahajutuissa. Tai ovat joko tosi pihejä tai sitten tuhlaavaisia.

Niin no haluaisin opetella taas säästämään tai ainakin järkeväksi rahankäyttäjäksi. Varsinkin kun on vähemmän nyt rahaa käytössä.

Onkin järkevää ostaa joku kallis vaate, joka kestää ja josta pitää kuin joku edullisempi, josta ei edes pidä.

Saahan sitä pitkästi selittää. :)

Itkupilli, en itsekään koe aina tarvitsevani jotakin, mutta silloin tällöin tulee noita ostofiiliksiä, varsinkin kun on mieli maassa.

Mutta enemmänkin haluisin oppia tuota säästämistä tai järkevää rahankäyttöä.

Pilviharso, tuossa haastattelussa hän puhui ihan yleisesti naisten rahankäytöstä ja ihan asiaakin. Tosin hän myönsi, että hänellä on rahaa, mitä säästää.

Mutta tuo säästäminen ja miettiminen, miten rahojaan käyttää ei kait ole koskaan pahasta. Ei mullakaan ylimääräisiä rahoja ole, mutta olisi silti hyvä oppia järkevä rahankäyttö.

Yaelian, niin tämä lohtuostaminen on kait aika yleistä. Joskus tekee mieli vaan ostaa jotakin. Joskus hallitsee noita ostoimpulsseja ja joskus sitten ei.

Kiitos kuvakehuista. Itse tykkään näitä kuvia tehdä. Tuovat vähän vaihtelua.

Leijonainen, päädyit sittenkin siihen omaan pohjaasi. Jännä, miten sitä tottuu johonkin ja sitten siinä viihtyy.

Simonen kyllä puhui ihan yleisellä tasolla naisen ja miehen rahankäytön eroista. Mielenkiintoista asiaa. Hän on itse varakas, mutta silti kannusta miettimään rahankäyttöään ja tekemään pitkän tähtäimen suunnitelmia.

Ei kait tuo lehti tai leffa pahinta tuhlaamista ole. Mietinkin, miten voisin säästää ja missä.

Kiitos kuvakehuista.Tuosta kuvasta tuli taas aika erikoinen. Se kun meni pieleen, niin annoin sille uuden elämän muokkauksen avulla.

tia, niin tuossa kuvassa värit ovat noin, kun muokkasin väritöntä alkuperäistä kuvaa. Se kun oli mennyt pieleen. :)

Niin töissä ollessa tuntuu, että pitää olla parempia vaatteita, kun on ns. ihmisten ilmoilla.

Itsekin välillä etsin joitakin vaatteita, mutta joskus on vaikea löytää mieleistään.

Anonyymi kirjoitti...

Leila Simonen, ei Laila.