lauantaina

kysely... ruusukuvaa...


(Uusi kuva on taas ilmestynyt http://photokiertm.blogspot.com/ .)

Laitoin kyselyt tuohon vieruspalkkiin maksamattomien laskujen paikoista. Ottakaan ihmeessä osaa. Ja jos tuossa ei ole sopivaa vaihtoehtoa, niin tännekin voi kommentoida.

Mä nimittäin itse en ole vielä keksinyt hyvää tapaa, miten pitää laskuja. Paikka pitäisi olla sellainen, että helposti saa siitä laskut ja toisaalta ei olisi liian näkyvillä.

Tuossa kuvassa on mun tämänhetkinen paikka, joten ei taida olla ilo silmälle. Uutta paikkaa haikailisin ja siistiä pöytää. Laitan uuden kuvan sitten, kun olen siivonnut tuon pöydän ja saanut laskuni järjestykseen. Aikataulua en voi sanoa, kun näissä paperisiivouksissa saattaa kestää.
Erehdyin nimittäin luvata muksulleni, että siivoan nämä pöytätasot ja piirongin päälliset sun muut tasot lehdistä ja papereista. Olen halunnut tehdä tuon pitkän aikaa, mutta en ole vaan saanut aikaiseksi.

12 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Minulla on sellainen pieni kori, johon yritän heittää maksamattomat laskut. Sieltä ne löytyy sitten kaikki samasta paikasta.

Ennen heitin ne (laskut) vain jonnekin ja tuli maksettua laskuja myöhässä vain siksi, etten muistanut niiden olemassaoloa.

Voiskos tällainen olla sinullekin hyvä ratkaisu? Minulle kävi (käy vieläkin joskus) usein niin, että tiesin minulla olevan maksamattomia laskuja, mutten muistanut missä "kasassa" ne ovat.

Elegia kirjoitti...

Piti vielä tuota ruusua ihailla ääneenkin. Herkkä ja kerroksellinen kuva, ruusun taikaa.

Yvioon kirjoitti...

Elegia, tuota koria en olekaan kokeillut. On mulla nimittäin sellainenkin. Pitää varmaan kokeilla. Siinähän ne pysyisi siististi samassa paikassa.

Mulle on kertynyt tuohon pöydälle ja varmaan senkin takia, kun en ole aina pystynyt maksamaan niitä. Olen sitten vain laittanut ne tohon.

Olen muutenkin ajatellut laittaa johonkin vihkoon jotakin tietoa, että tiedän maksaneeni. Sellaiset, jotka tiedän tulevan joka kuukausi.

Tuon ruusun laitoin vastapainoksi kaaokselleni, ettei ihan järkyttävältä näytä. Ei varmaan uskoisi, että osaan olla tosi pikkutarkkakin, ainakin, jos tuota alenpaa kuvaa katsoo.

Kiitos kuvakehuista, tuo ruusu kanssa kävi tähän pohjaan ja sopi siihenkin tuo väritys. Väritys käy näköjään moneen kuvaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kun tulee sivuillesi, on keskuskuvan ja kehysten väri ja suhde nyt todella hieno. Ensin pitää hetki oikein katsoa ja ihailla.

Ruusukin on oikein kaunis ja valoisa, mutta pöydästäsi en voi sanoa ihan samaa. Sanotaan, että jos elämä ei ole oikein järjestyksessä tuppaavat tavaratkin olemaan samassa jamassa. Mahtaisiko auttaa elämään, jos tosiaan siivoaisit pöydän? Ainakaan laskut eivät olisi koko aikaa silmissä.
Ota tosiaan joku kori tai laatikko, minne aina laitat, sieltä sitten myös löydät. Minulla on yksi lipaston laatikko laskuille. Kun olen maksanut, laitan mappiin. Joskus kyllä joku myöhässäkin, mutta toimii kuitenkin.

Yvioon kirjoitti...

Leijonainen, pitihän mun laittaa toi ruusu, että vähän lieventäisi mun shokkipöytää. Ja toi on kyllä kerääntynyt ihan siitäkin, kun ei ole ollut rahaa maksaa, niin on vain laittanut ne johonkin.

Ruususta pidän itsekin. Ja nyt tuntuu tosiaan, että värimaailma on yhteinäinen.

Mussa on monta puolta. On tämä kaaospuoli ja sitten sellainen pikkutarkka puoli.

No, laitan kuvan sitten kun olen saanut pöydän kuntoon ja laskut paikalleen. Ehkä sitten se on paremman näköinen.

Tosin mulle joku väitti aikoinaan, että mun sisäinen puoli ei voi olla kovin kaaoksessa, kun kestän ulkoista kaaosta. En sitten tiedä, mikä on se totuus.

Pikkutarkkuus asunnossa voi mennä tosi niuhoamiseksikin ja silloin sekään ei ole kait tervettä. Alkaa se tavaroiden järjestelypakko hallita elämää. Siihen mulla ei ainakin pitäisi olla pelkoa.

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Täällä sun blogillas näyttää oikein kivalta ja ruusu on kaunis.

Mulla oli joskus laskut levällään siellä täällä, ne oli ikävän näköisiä.

Mutta mä ostin pari kaunista pahvilaatikkoa, toisessa oli maksamattomat laskut ja muut paperit, jotka vaativat jotain toimenpiteitä.

Toiseen heitin maksetut ja muuten hoidetut asiat. Tosin revin kyllä pois sellaiset jutut, jotka oli ihan selviä, mutta joskus joitan piti säilyttääkin.

Joskus sitten otin ja selvitin niiden koko sisällön, mutta jos en ollut sellaisella päällä, niin siellä ne oli pois silmistä.

Yvioon kirjoitti...

Kiva kuulla, itkupilli. Vaihdoin vähän tätä ulkonäköä, kun löysin nuo ilmaiset pohjat. En muista enää missä törmäsin näihin pohjiin ekan kerran.

Kauniiita laatikoita, hm.. pitää varmaan ostaa sellaisia ja katsoa, josko se olisi mulle kiva tapa säilyttää noita laskuja. Sellaisia kauniita pahvilaatikoita mulla ei olekaan.

Hyviä ideoita ainakin on tullut ja pitänee katsoa, mitä tässä keksin. On tietysti itsellä kivempi olo, kun on paperit järjestyksessä.

Seuraavaksi pitäisi käydä noita lehtikasoja läpi ja katsoa, mitä voi heittää pois. Paperia kyllä aina piisaa muodossa jos toisessa.

system operator kirjoitti...

Minun laskut roikkuvat magneeteilla jääkaapin ovessa. Siihen on sitten kiinnitettynä kaikki muutkin tärkeät ja ajankohtaiset paperit. Maksetut meneekin sitten roskikseen:)

Yvioon kirjoitti...

System operator, sulla ei voi sitten olla montaa laskua samanaikaisesti maksettavana. Tai sitten sulla on järeitä mangneetteja. Mun laskut eivät ainakaan jääkaapin ovessa pysyisi.

Tärkeitä muita papereita voisin kyllä tuohon oveen laittaa.

Hyvä, että on erilaisia tapoja. Ehkä keksin sitten noista itselle sopivan, hm...

Susa kirjoitti...

Mulla on maksamattomat laskut alimmalla rappusella ;D
Siina pidan myos laukkua, avaimia ja kannykkaa. Vaikka niille kaikille on kylla ihan oma paikkansakin, kaytan kuitenkin aina tota rappusta. Siina ne laskut muistuttaa mua joka kerta kun menen ylos tai alas...

Yvioon kirjoitti...

Susa, varmaan on hyvä paikka. Ainakin ne löytyvät, kun ovat siinä tutussa paikassa.

Nyt laitoin omani koriin ja on tässä lähellä tietokonetta, että voin ne heti maksaa, kun on tarvis.

Kiva on ollut kuulla ihmisten eri tapoja säilyttää laskuja. Ja saa myös ideoita itselle.

Anonyymi kirjoitti...

Vastasin tuohon kyselyyn, että joku muu tapa, sillä en ole vielä ratkaissut sitä, mikä olisi se paras paikka laskuille.

Saimme joskus lahjaksi seinällä pidettävän lokerikon, jossa on kolme taskua. Taskuissa tekstit: maksamattomat, maksetut ja eikä makseta. Muuten kiva, mutta taskut ovat liian pieniä, ja nyt lokerikko on komerossa muun tarpeellisen pienen paperitavaran säilytyspaikkana.
Nykyisin maksamattomat laskut pinotaan olohuoneen cd-levytelineen päälle muistuttamaan olemassaolostaan aina, kun isäntä istahtaa olkkarin pöydän päällä lojuvan läppärin ääreen; hän kun maksaa laskut netin kautta. Maksaisin minäkin, jos tililläni olisi jotain, millä maksaa!!!:(
Meillä on joka vuodelle oma mappi, johon kerätään kaikki tarpeelliset paperit, mm. maksetut laskut ja kuitit. On osoittautunut aika käteväksi.
t. korndorfin riitta :)