keskiviikkona

jippii.osaan...... kakkosen keskustelua...


Nyt mä olen kyllä tyytyväinen tähän blogini ulkoasuun ja siihen, että onnistuin vihdoin ja viimein muuttamaan tämän. Luin varmaan noita ohjeita vaikka kuinka monta kertaa, mutta en hiffannut, että blogimalli pitää muuttaa tuohon minima -versioon. Jippii, osaan sentään jotakin joskus.
Katselin tänään TV kakkoselta kasvatuskeskustelua ja tietysti pääosissa oli tämä netti ja tämän vaarat. Jotenkin tuntuu siltä, että siellä puhui paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät käy täällä netissä ja kokeile näitä sosiaalisia medioita vai miksikä näitä sanotaankin.
Eihän tämä maailma tietysti täysin korvaa nokakkain nähtyä ihmistä, mutta ihmisinähän me täälläkin ollaan. Ja kyllä tämä jotakin antaa ja ihmiset ovat täälläkin todellisia.
Ja oltiin tuossa ohjelmassa valvomisen sun muun rajoittamisen kannalla. Ehkä olisi parempi, jos vanhemmatkin tutustuisivat tähän maailmaan ja vähän näkisivät, mitä tämä käytännössä on. Ja täällä pätee käytöstavat ja terveen järjen käyttö kuten realimaailmassakin.
Netti on tullut jäädäkseen ja sitä voi käyttää sekä hyvään että pahaan. Itse en kyllä usko, että muksuni olisi täältä mitään huonoja vaikutteita saanut. Joskus noistakin asioista puhuttiin. Me kun ollaan voitu puhua kaikesta, kun olen halunnut tietää faktat enkä mitään hyssyttelyä. Parempi tietää todellisuus kuin elää omassa pilvilinnassaan: eihän meidän muksut ikinä mitään tee, ei käy bailaamassa eikä juo mitään, vaikka vähän huojuen tuleee kotiin seuraavana päivänä.
Vaikka en ole osannut olla vanhempi, niin musta on ollut tärkeätä mahdollisuus jutella kaikesta ja mikään ei ole asia, josta ei voisi puhua. Ehkä mä paremmin osaankin olla nuoren kuin lapsen kanssa.
Tällaista tänään vähän paremmalla mielellä, kun joskus sentään mäkin osaa jotakin, sanoo hän pää pystyssä.

4 kommenttia:

tia kirjoitti...

Hienoa sinä, tuntuu varmaankin riemulliselta kun sait onnistumaan.

Minäkin katselin osia siitä keskustelusta ja kuulin kun poliisi luetteli näitä ikäjuttuja ja taidan olla sitten sitä helmitauluporukkaa, eikös hän näin sanonut :-)

Meillä on pojan kanssa kekusteltu avoimesti aina kaikista netin vaaroista ja muistakin, nyt hän varoittelee minua virusvaaroista ym.

Yvioon kirjoitti...

Kiitos tia, mahtavaa on kieltämättä huomata, että jotakin osaa. Ja se onnistumisen tunne on tosi hieno.

Ai, tuo kohta mulla taisi mennä ohi. Kävin jossakin välissä veskissä, niin jäi jokin osa katsomatta.

Niinhän se rooli sitten muuttuu. Ensin itse neuvoo muksuaan ja sitten muksu taas voi neuvoa. Sitä kait se aikuistuminen on.

Anonyymi kirjoitti...

OHO, nyt on hieno sivu. Tosi persoonallinen ja jännä kun vain keskusta liikkuu. Nurkissa ja sivuilla ja joka puolella hienoja efektejä. Nyt kyllä saatkin nostaa pään pystyyn ja olet kyllä minun mielestäni saanut pitää koko ajan.

Nettiä voi tietysti käyttää niin monella tavalla, mutta kyllä tämä on monipuolista ja haastavaakin joskus, siis opettavaista, ja seuraa saa kun haluaa. Ihan tavallista seuraa. Turha pelotella, kaikessa on vaaransa, mitkä on otettava huomioon.

Yvioon kirjoitti...

Ai kiitos leijonainen. Näin tämän pohjantekijän mallin jollakin ja halusin sitten kokeilla omaakin. Nyt tässä onkin sitten kaikkeaa sälää, mutta ainakin reunat piristyivät, mikä on hyvä.

Niin no, se on totta, tämä on hyvä renki, mutta huono isäntä vai miten ennen sanottiinkaan. Ja täällä voi olla kohtelias ja käyttää järkeään kuten tavallisessakin kanssakäymisessä.

Musta kanssa täällä voi oppia ja löytää kaikkea mielenkiintoista. Ja ei pelottelut mitään auta muutenkaan. Parempi neuvoa netin käyttöä kuin maalata uhkakuvia.