lauantaina

kuuta, lampea ja väriä...


On nyt jäänyt vähän tähän blogiin kirjoittaminen ja tuohon toiseenkin. Aika vaan kuluu niin nopeasti. Ja joskus ei vaan keksi, mitä kuvia laittaisi tai tulee sellaisia hetkiä, joilloin ei ole oikein mitään kehittävää sanottavaa.


Tänään olen käynyt kaksi kertaa kuvaamassa. Tässä on lähellä sellainen lammen tapainen ja yritin siellä ottaa teräviä kuvia. Eivät vaan mitkään onnistuneet ihan nappiin, vaikka lammesta, kaislasta ja levästä otin monesta kulmasta kuvaa.


Meinaa näet kuvasta osa palaa puhki ja osa taas olla liian tumma. Sanoisinko, että kyllä tässä on vielä säätöjen kanssa opettelemista, että saa sellaisen tasapainoisen ja puhuttelevan kuvan.

Kuvausmatkalla pyörähdin myös kirjastoon, josta käteen jäi mm. Ota kiinni, jos saat. Olen nähnyt tuon elokuvana, mutta kirjaa en ole lukenut. Erityisesti pidän tuon leffan onnellisesta lopusta, romantikko kun olen. Tosin tuo pohjautuu tositapahtumiin.
Aloitin tuon kirjan vasta, mutta vaikuttaa lupaavalta. Mua kiehtoo muutenkin dokumentit ja todellisuuteen perustuvat tarinat. Ne kun ovat monta kertaa tarua ihmeellisempiä.

Kävin vielä läheisellä tilalla kuuta kuvaamassa. On se kuu vaan aika jännän näköinen. Vaikea vaan saada siihen mitään eloa, kun muu tausta on niin tumma. Olisi tuolla tilalla ollut oikein tanssit sun muut syysiltamat, joihin en huomannut mennä. Eivät näes mainostaneet niitä kovinkaan paljon. Jäin nimittäin juttelemaan parin paikallisen, noissa ihanissa puutaloissa asuvan kanssa.

2 kommenttia:

tia kirjoitti...

Ihanan kuun olet saanut kameraasi ja sitä kautta tänne meille ihailtavaksi, eikä lammessakaan vikaa ole.

Itsekkin tuskailen monta kertaa kuvien kanssa, vielä saisin opetella paljon noita säätöjä.

Yvioon kirjoitti...

Kiitos tia, tänään kun on täysikuu, niin otin monta kuvaa. Se vaan näkyy niin pienenä, niin vähän muokkasin sitä.

Joo, noissa säädöissä on kyllä tekemistä, kun on aukon säätämistä ja valon ja ajan ja vaikka minkä. Välillä saa ihan teräviä kuvia ja sitten taas yhtäkkiä epäonnistuvat. En ole vieläkään varma, miten ne oikein onnistuvat. Yhtä kokeilua tämä on vieläkin.

Kait kuvaaminen on jatkuvaa opiskeltavaa itse kullekin. Tosin hyviä kuvia sulta tulee ja ovat vielä teräviä.