sunnuntaina

opitko yksitoikkoisesti toistamalla vai omalla tavalla...

Kauniita kukkakuvia ja muita kuvia on myös esim. akileijan blogissa. http://akileija.i28.fi/

Ruusut on kauniita aina. Näiden lajeja en kyllä tiedä.
Katselin osan aamulla ohjelmasta: Opin, siis ajattelen. Ohjelmasta jäi mieleen ainakin se, että meillä ihmisillä on eri tyylejä oppia asioita. Esim. nuorella, joka yhtäaikaa kuuntelee musiikkia, näppäilee kännykkää ja tekee kolmea tehtävää, voi olla tuollainen tapa oppia. Hän ei kestä liikaa monotoonisuutta tehtävissä, vaan tarvitsee jotakin rikkoakseen sen. Vanhemmat eivät välttämättä tajua, että tuo on nuoren tapa oppia ja noin todellakin nuori oppii eikä sillä tavalla kuin vanhemmat esim. oppivat.


Ohjelmassa mainittiin myös matikka ja siinä oleva ykstoikkoinen toistaminen. Joillekin ei sovi tuo oppimistapa. Ehkä matikkaakin voisi opettaa eri tavalla. Ja onko tuo toistaminen ainoa tapa opettaa matikkaa.


Ei mun kouluaikana kyllä paljoa kiinnitetty huomiota, oppiiko. Sitä vain sanottiin tyhmäksi, jos ei jotakin heti tajunnut. Itse ainakin olen käynyt niin kovan koulun kansakoulussa, että ihme, että myöhemmin olen pystynyt hyvinkin opiskelemaan ensin lukioon asti ja siitä ammattikorkeakouluun. Alku oli todella vaikea, kun oli häiriintynyt eka opettaja.


Ja olen itse nähnytkin, kuinka kannustava opettaja voi todella saada innostumaan oppiaineesta ja oppimisesta. Mä ainakin tykkään lukea, piirtää ja joskus jopa selittää itselleni ääneen asioita, että omaksun lukemaani. Riippuu tietysti aineesta ja sen aineen vaikeudesta. Muutenkin on helponpaa, kun ymmärtää jotakin lukemastaan eikä vain opettele ulkoa.

2 kommenttia:

tia kirjoitti...

Kiitos kun olet pitänyt kuvistani niin paljon että laitoit blogini osoitteen tänne.

Minä opin omalla tavallani, hiukan eri lailla kuin nuorempana.

Nykyään luen ääneen omia kirjoituksiani, porukka ensin tuli kurkkaamaan mitä pölinää nurkasta kuuluu, eivät enää ovat tottuneet, naureskelevat äipän jutuille.

Yvioon kirjoitti...

Kiitos vastaavasti kommentistasi. Sulla on kanssa kauniita kuvia, niin ajattelin, että voin mainita siitä.

Se on hyvä, että löytää oman tapansa oppia, koska se toimii parhaiten. Itsellä toi ääneen lukeminen, piirtäminen ja kirjoittaminen auttaa muistamaan asioita. No, tärkeintä, että oppii eikä se tapa, miten.

Mä välillä puhun itsekseni, jos on joku hankala juttu. Ja ääneen lukemalla saa siihen tuntumaa.