lauantaina

miksiköhän...

Tuli vaan mieleeni, kun toosaa katselin toisella silmällä, että miksiköhän on hienoa sanoa, että viikonloppuna tiskasin tai pesin lattian kuin että sanoisi, että rentouduin ja en tehnyt mitään erikoista. Kuitenkin on pidettävä omasta voinnistaan huolta, niin eikö rentoutuminen ja oleminen ole juuri sitä.Aikoinaan yhtä poikakaveriani ärsytti hirveästi, jos sanoin, etten tee viikonloppuna mitään erikoista. Me ei voitu silloin nähdä ja hänen mielestään mun olisi pitänyt tukka putkella juosta Hesan katuja tai siivota kämppää katosta lattiaan. Jotenkin ei kait ole normaalia olla tekemättä mitään, vaikka jokainen joskus tarvitsee omaa aikaa, milloin saa vain olla.

Ja miksi pitää töitä verrata keskenään, että mikä on hienonpaa ja mikä ei. Työt pitää kuitenkin saada tehtyä ja jos se ihminen itse kokee, ettei omassa työssään ole pahempia vikoja, niin silloinhan hän on oikeassa paikassa.

Jos esim. olen sanonut, että teen vaikka esim. tallentajan töitä, niin johan mulle aletaan nenää nirpistää. Ja tallentamisessa kuitenkin pitää olla nopea ja tarkka ja jaksaa sitkeästi. Ja toisaalta, jos tekee liian helppoa työtä, niin jäähän sitten enemmän henkistä pääomaa vapaalle.

Ei kommentteja: