sunnuntaina

soittolista...Mä olen täysin ihastunut tähän Playlist -soittolistamahdollisuuteen. Kiva valita omia suosikkeja ja kuunnella noita kappaleita. Olenhan sanonut, että pidän rauhallisesta musiikista. Olen aika kaikkiruokainen, mutta agressivisesta rockista en pidä.
Tulee niin tuosta kitaransoitosta mieleen, kuinka olisi mahtavaa itse opetella soittamaan, vaikka en mikään hyvä soittaja olisikaan. Olen joskus soitellut omaksi huvikseni. Sain sellaisen halvan kitaran ja opettelin nuotit ja soinnut ja soittelin sillai omasta päästä kaikkea. Mulla oli tosi hyvä kitarakirjakin. Nykyään varmaan löytyisi jo opetusta Dvd:llä. Ehkä mun pitäisi katsoa tarjontaa ja ostaa kitara. Soittaessaan unohtaa niin täysin tämän muun maailman ja on vain läsnä siinä ja voi myös purkaa omaa ahdistustaa, jos ei löydä niille sanoja tai muuta ilmaisukeinoa.
Pianonsoiton alkeetkin osaan. Voisipa vielä soittaa. Ehkä mä toteutan jotakin. Katsotaan.Yksi haave olisi myös laulaa, laulaa vaikka muutaman ihmisen kanssa. Osaan laulaa kohtalaisesti, mutta mulla ei ole absoluuttista sävelkorvaa, joten joskus laulan väärinkin. Vaikea laji tuo puhtaasti laulaminenkin.

4 kommenttia:

Nurkkalintu kirjoitti...

Mitenkähän tuo Playlist sitten mahdetaan tehdä? Koko ajan riittää ihmettelemistä....
Eivätkö tekijänoikeuslait koske näitä blogisoittolistoja?
Vanhan klassisen musiikin kohdalla ei varmaankaan enää koske.

Yvioon kirjoitti...

Nurkkalintu, tuossa vaan valitsin nuo kappaleet ja laitoin nimen ja sitten koodin tähän sivustoon.

Luulisin, että näitä on sallittu soittaa, kun kerran kappaleita löytyy tuosta Playlist -palvelusta. Ja siinä ei ole kyllä kaikkia henkilön kappaleita vaan osa.

Pitääpä kysyä jostakin tuosta tekijänoikeuslaista? Olen nähnyt näitä soittolistoja niin monella sivulla ja enpä ole tullut ajatelleeksi, että ei tätä palvelua voisi käytää.

Yvioon kirjoitti...

Nurkkalintu, luin vielä uudestaan
näiden copyright:sta. Nämä kappaleet ovat artistin luvalla tuolla playlist palvelussa. (ja väittävät, että jos artisti pyytää, he ottavat jonkun linkin pois).

Näköjään nämä artistit saavat myös tunnettavuutta tällä tavoin. Osan musiikkia ei edes löydy netistä. Tällä Eric Claptonillakin on vain muutama kappale tuolla Playlist:issä.

http://www.playlist.com/about/copyright

Nurkkalintu kirjoitti...

Kiitos tiedoista.
Ei sitä vielä arvaa, jos joutoaikana tutustun asiaan tarkemmin :)
Mukavaa alkavaa viikkoa!