keskiviikkona

on se tämäkin...


Nyt saa näköjään olla tarkkana, jos etsii työtä vaikka netin kautta. Löysin nimittäin tällaisen uutisen Taloussanomista:

Nettirikolliset huijaavat nyt työttömiä
Nettirikolliset ovat keksineet uuden keinon hyötyä työttömistä, jotka etsivät työpaikkaa verkon avulla. Kotona tehtävä työ voi pitää sisällään rahanpesua ja varastetun tavaran välitystä.
On tämäkin, kun joutuu olemaan varovainen, mitä työtä tekee. Voi joutua huijauksen kohteeksi, jos ei ole tarkkana. Eipä olisi ainakaan meikäläiselle tullut mieleen, että rikolliset ovat löytäneet työnvälityksenkin, huh.
FBI varoittaa http://www.fbi.gov/pressrel/pressrel09/workathomescams020309.htm
varsinkin ilmoituksista tai sähköposteista, joissa tarjotaan kotona tehtävää työtä. Työhön saattaa liittyä esimerkiksi "laskujen käsittelyä", "rahan siirtoa" tai "tavaroiden uudelleenlähetystä".
Ja jos erehtyy heidän palkolliseksi ryhtymään, niin nämä ovelat rikolliset vielä käyttävät henkilötietoja ja pankkitietoja hyväksi. Tämä on näköjään tätä nykyaikaa. Voi joutua rikollisen palvelukseen, jos ei tarkkaan katso, mitä tekee. No, vielä en ole itse tuollaisiin ilmoituksiin törmännyt tai eivät vaan ole kiinnostaneet meikäläistä.

3 kommenttia:

tia kirjoitti...

Kaikkea sitä keksivät, jokaiseen paikkaan lonkeronsa virittävät, onneksi ei enää ole ajankohtaista minulle.

Uuna kirjoitti...

Moni tekisi mielellään töitä kotona, siksi varmaan lankeajia on. Pahimmalta tuntuu, ettei sitten enää pääse irti, kun on loukkuun langennut. Huh!

Yvioon kirjoitti...

tia, eikö olekin uskomatonta. En ole ajatellut, että rikolliset tuon työnvälityksenkin omivat ja vielä noin peitellysti.Huh.

Uuna, niin varmaan kotona olisi kiva tehdä jotakin. Olisi kieltämättä aika raakaa törmätä sitten tuollaisiin tyyppeihin. Ja päästä sitten irti. Onneksi en ole itse törmännyt.