maanantaina

kenen kanssa olisit mieluusti yksin...


Luin Hesarin nettisivua ja sitten törmäsin sanaan: hiljaisuus. http://blogit.hs.fi/lukupiiri/hiljaisuus/ . Tässä kerrotaan kirjasta, jossa kokeillaan 40 päivää hiljaisuudessa.
Itse en ole Sara Maitlandin kirjaa: A book of Silence, lukenut.
Vaikuttaisi aika mielenkiintoiselta kokeilulta. Olla 40 päivää hiljaisuudessa. Odottaa, mitä ajatuksia silloin syntyy vai syntyykö mitään. Tuleeko silloin rauhallinen olo, saako silloin vastauksia moniin ratkaisemattomiin kysymyksiinsä?
Seurassakin on monenlaisia hiljaisuuden tasoja. On sellaisia ystävällisiä hiljaisia hetkiä ja on sellaisia syyttäviä hiljaisia, painostavia hetkiä.
Ollaanko me nykyajan ihmiset lähteneet liian kauas hiljaisesta elämäntavasta tai kyvystä olla joskus hiljaa tai hiljaisuudessa vai tarviseeko sitä aina jotakin ääntä elämäänsä?
Hiljaista maanantai-iltaa, toivottaa pohtija-iita, joka miettii omaa hiljaisuuden tasoaan ja kestävyyttään. Milloin itse viimeksi nautit hiljaisuudesta? Ja voisitko olla 4o päivää hiljaisuudesssa ja puhumatta?

4 kommenttia:

Pilviharso kirjoitti...

Kyllä minulle, melkoisen seuralliselle ihmiselle, 40 päivää olisi varmasti pitkä aika. Pari kertaa olen ollut kolmen-neljän päivän retriitillä, mikä ei kuitenkaan ole ollut täydellistä hiljaisuutta. Mutta jo sellainen, ettei tarvitse puhua, saa olla yksin, saa olla hiljaa, tekee ihanan olon.

Mielenkiintoinen kirja varmaan. Kiitos vinkistä.

Yvioon kirjoitti...

Pilviharso, kirjoitin vastauksen, mutta tämä bloggeri hävitti sen. No, yritetäänpä uudestaan.

Kyllä mullekin varmaan 40 päivää olisi pitkä aika. Mielenkiintoista se kuitenkin olisi.

Itse en ollut noissa retriitillä. Varmaan ovat antaneet paljon, kun on vaan saanut olla.

Itsekin ajattelin katsastaa tuon kiirjan. Ollos hyvä vaan.

Nurkkalintu kirjoitti...

Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta.
40 pv on aika pitkä aika olla ihan hissukseen yksin. 10 päivän kokeiluun voisin suostuakin.

Yvioon kirjoitti...

Nurkkalintu, niin mustakin tuo kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta.

40 päivää olisi tietysti aika rankkaa. Ehkä tuossa 10 päivässä saa tarpeeksi esimakua. Mutta mielenkiintoinen kokeilu kuitenkin.