lauantaina

älä vaan tee niin kuin mä..


Hm., jos mä pitäisin jostakin kurssin, niin se olisi, että: älä tee näin kuin mä, vaan mieluiten millä muulla tyylillä tahansa, niin onnistut. Otetaan vaikka esim. mun kakun teko. Väsäsin tänään siis kuivakakun. Siinä pitää rasva ja jauhot sekoittaa keskenään. Sitten munat vatkata sokerin kanssa kuohkeaksi ja sitten yhdistää aineet ja uuniin. No, tein ohjeen mukaan, mutta mä en kyllä ikinä onnistu. Pitää siis sekoittaa toi jauhorasva tuohon munasokeriseokseen. Kyllä on sitten vaikeata puuhaa. Jos sitä sekoittaa liikaa, niin kakku jää matalaksi ja jos taas ei tarpeeksi, niin sittenkin menee pieleen.
Niin että sellaisen kurssin mä voisin vetää. Ainakin muiden itsetunto kohoaisi, kun ne onnistuisivat ja meikämanni taas vajoaisi maan alle omien tekeleittensä kanssa. Blääh.
Tällaista taas tänään, kun on itsetunto ja -luottamus korkealla. (Onneksi mun elämä ei ole yhdestä kaakusta kiinni, mutta kyllä se mokaaminen silti potuttaa, kun olisi kiva edes joskus onnistua niin kuin muutkin ihmiset).

6 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Voisin tulla kurssisi, öhm, erittäin päteväksi avustajaksi :<

Leijonainen kirjoitti...

Ala pitää kurssia vaan, tuo nimittäin näyttää todella herkulliselta. Vesi täällä tippuu suusta, kun keliakia estää kaikki tuollaiset herkuttelut. Tai no, ei kaikkia, mutta ei oikein jaksa leivoskella, kun onnistumisprosentti on todella huono, ainakin kakuissa. Piiraita ja muita joskus teen, mutta siinäkin on se ongelma, että sitten syön sitä liikaa, kun on lämpimänä liian hyvää.

Niin, ja akvarelleissakin onnistumisprosentti on ohjaajallakin aika huono :-D

Susa kirjoitti...

Ma en koskaan onnistu kuivakakuissa. Tai oikeastaan missaan leivonnaisissa...
Enka mieda missa mattaa... ;D

Yvioon kirjoitti...

anni, tervetuloa vaan avustajaksi. Kyllä aina avustajia tarvitaan. Voidaan tehdä sitten yhdessä kaakkuja ja katsoa, miten niiden kanssa käy.

leijonainen, joo näyttää herkulliselta, mutta maku on vaan kohtalainen. Kun en vieläkään osaa sekoittaa aineksia oikein tai tarpeeksi.

Sen takia leivoskelen, kun haluan maistella niitä sitten itse. Musta itse tehty (onnistunut) on parempaa kuin kaupan tehty.

Niin onhan niitä jauhoja, joilla voi leipoa, vaikka on keliakia. Kait vaan vaikempi saada kuohkeata. En ole kyllä kokeillut.

Me katsellaan, mitä saat akverelleilla aikaiseksi. Ja otetaan oppia, jos joskus värit saan hankituksi. No,uteliaana katsellaan kuitenkin. Kyllä sieltä ainakin jotakin syntyy.

susa, mun mielestä noita kuivakakkuja on vaikea tehdä. Ja vaikka kuinka on tekevinään ohjeen mukaan, niin aina siinä on jokin juju. Joten vaikeata puuhaa näyttää olevan.

Hallatar kirjoitti...

Noin käy jokaiselle...

Yvioon kirjoitti...

hallatar, käykö sullekin.

Joskus tuntuu, kun ihmiset esittelevät täällä leipomuksiaan, että olen ainoa, joka leipomuksiaan pilaa.