perjantaina

ollako subjektiivinen vai objektiivinen vai siltä väliltä vai mitenkä...
Lueskelin noita blogeja iltani ajankuluksi ja taasen kerran törmäsin aiheeseen, mitä saa blogissaan kirjoittaa. Siis voiko kirjoittaa siitä, mistä haluaa vai pitääkö jotenkin kaunistella tai olla objektiivinen. Tämä blogihan on oma harrastus ja vapaaehtoinen sellainen. Tämä ei ole työ, ei ainakaan useimmille täällä. No, eikö tässä voi sitten kirjoittaa hyvän maun puitteissa ihan mistä vain.
Tai jos asuu ulkomailla, niin pitääkö silloin Suomi-kuvaa kiillottaa vai voiko kirjoittaa ihan mistä haluaa jopa negatiivisista asioista. Itse en ole asunut ulkomailla, joten en tiedä, miten se vaikuttaisi omaan kuvaani Suomesta. Ne kerrat taas, mitä olen ulkomailla vieraillut, on saanut mut katsomaa joitakin asioita kriittisemmin Suomesta.
Niin miksi ei voisi mielipiteitään kirjoittaa. Ei kait Suomi osaa loukkaantua. Se on maa. Se ei ole yhtä kuin yksittäinen ihminen tai kaikki ihmiset täällä. (heh, pitipä tuokin noin ilmaista).
Kuten olen ennenkin maininnut olen joskus joutunut perustelemaan kantaani loputtomiin sun muuta väittelyä, että en enää jaksa. Siksi kait kirjoitan joskus aika neutraalisti. Tosin se on mun tyylini. Ja kyllä taasen sitten joitakin asioita kritisoin, mikä mielestäni on täällä huonommin kuin esim. muissa Pohjoismaissa. Niistä asioista jopa löytyy tutkittua tietoa.
Jokaisella meillä on oma tapa hahmottaa tätä maailmaa ja elinympäristöään ja kirjoittaa sen pohjalta. Jopa sama elokuva voidaan nähdä eri tavallla. Ja samoin todistajalausunnot voi täysin poiketa toisistaan. Me ihmiset nyt koemme asioita eri tavalla.
Musta on hienoa, että jos ulkomailla asuu, niin löytää siitä maasta jotakin positiivista. Sen takia kait siinä maassa asuu. Muutenhan sitä olisi jo muuttanut pois.
Ja sen takia mä kait vielä asun Suomessa, että täällä on jotakin positiivista, joka pitää mut täällä. Mutta se ei tarkoita, että en näkisi tämän maan ongelmia. Tai en voisi vertailla maita keskenään, no vajavaisilla tiedoillani kylläkin, mutta kuitenkin. Näitä miettii taas omatekoinen objektiivis-subjektiivinen vertailija-ajattelija.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitat kivasti :)
t. pohtija-riitta korndorfissa

Yvioon kirjoitti...

Kiitos riitta,

tänään tuli vain tuollainen mietiskelyhetki. Joskus tekee mieli ilmaista, mitä pääkopassa pyörii. Enimmäkseen vain lueskelen muiden mielipiteitä ja vauhkoamisia. Eipä tule aina otettua kantaa.

Anonyymi kirjoitti...

Toivon lisää tällaisia mietiskelyhetkiä :)

-riitta-

Yvioon kirjoitti...

Kiva kuulla riitta, pistetäänpä korvan taakse, josko jotakin tuolta pääkopasta taas irtoaa. Se vaatii vaan sen inspiksen ja oikean hetken. Hm..

Susa kirjoitti...

Mulla on kausia millon kirjoitan ja kommentoin neutraalisti. Ei jaksa kiinnostaa... varsinkin jos on paljon omia huolia.
Monesti kun omassa elamassani on vahan tylsempaa alan kirjoittamaan provosoivasti blogiini...tai nain musta ainakin nyt tuntuu...
Onkohan tassa kommentissa mitaan jarkea...?
Mutta siis musta jokainen saa kirjoittaa blogiinsa miten haluaa ja mista haluaa. Mutta silloin jos kirjoittaa provosoivasti pitaa myos ottaa huomioon etta tulee saamaan paljon "not so nice" kommentteja ;D

Yvioon kirjoitti...

Niin no Susa, silloin kun kirjoittaa provosoivasti tai kantaaottavammin, niin ainakin herää enemmän keskusteluja. Ja ihmiset kommentoivat jotakin.

Kait nämä kirjoitukset tulevat vähän fiiliksien mukaan. Kyllä musta on kivaa, kun ja jos ihmiset kommentoivat.

Saahan sitä kirjoittaa omalla tyylillään. Ja mistä aiheesta vaan.

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Mä en kyllä näkis, että on edes sellaista ongelmaa olis, etteikö jokainen voisi kirjoitella omalle blogille ihan mitä haluaa, ehkä ongelmana onkin ollut enemmän se, että miten sitten itse suhtautuu kommentteihin. Mun mielestäni kommentoijille pitää antaa myös mahdollisuus sanoa mielipiteensä, ja siitä ei pitäisi pahoittaa mieltänsä, jos kerran haluaa ihan julkisesti mielipiteistään kirjoitella.

tia kirjoitti...

Jokainen tekee blogistaan oman näköisensä, saa kirjoitella omia tuntemuksiaan laidasta laitaan. Eikös se tarkoituskin niin ole, jos lukija on eri mieltä niin sen voi myös kirjoittaa. Lisää vaan pohdintoja ja omia mielipiteitäsi.

Yvioon kirjoitti...

Niin kait se täällä kommenteista ja kirjoittelusta se vuorovaikutus syntyy, itkupilli. Itse bloginpitäjänä haluankin kommentteja ja mielipiteitä. Sehän on tämän suola.

Toisaalta voihan asiat sanoa niinkin, että ei loukkaa toista. Mielipiteet ja väittely ok, mutta henkilökohtaisuuksiin meneminen ei taasen musta kuulu kehittävään mielipidevaihtoon.

tia, kyllä kantaa saa ottaa ja sanoa, jos on eri mieltä. Ja muutenkin ajatustenvaihto on mielenkiintoista.

Ja kyllä näistä blogeista muodostuu omanlaisensa ja vähitellen löytää oman tyylinsä. Ja sekin vielä vaihtelee.

Joten tehdään kukin omalla tyylillä ja kommentoidaan.