tiistaina

nyt kahvia juomaan...ja ankat taas kerran
Kait mä tässä on taas vähän sekoillut näiden sanojen ja kuvien kanssa. Musta on kiva, että ihmiset katsovat kuvia ja vaikka kommentoivatkin. Ja jos joku miellyttää, niin vois luvan kysyessään sen saadakin. Eihän nämä kaikki kuvat ole onnistuneita. Ja vieläkään en osaa kuvata varmasti vaan epäterävyyttä esiintyy.
Mutta näköjään olen ihastunut noihin ankkoihin, kun kerran majailevat tuossa ihan lähellä. Käyn kurkkimassa niiden touhuja ja otan muutamia kuviakin. On vaan muuten vaikeita kuvattavia, kun touhuavat tai liikkuvat koko ajan. No, silloin kun nukkuvat, voi ottaa kuvia, mutta ei niihin saa vaihtelua.


Nyt voin hyvällä omallatunnolla juoda kahvia, kun ovat taas tuota kahvinjuontia tutkineet. Brittilehti Independet -lehdessä (Iltalehden artikkelissa) olivat tulleet siihen johtopäätökseen, että pari kuppia päivässä kahvia pitää monet vaivat kaukana.

Kahvissa ei kuulema ole nesteenpoistajia tai sitä pitäisi juoda tosi paljon. Vaan kahvi on juoma siinä missä vesikin.


27 000 naisen tutkimuksessa huomattiin, että yhdestä kolmeen kuppia päivässä kahvia vähentää sydäntautiriskiä neljänneksellä.


Japanissa taas 90 000 ihmisen tutkimus paljasti, että pari kuppia päivässä juoneilla oli 50 prosenttia pienempi todennäköisyys sairastua maksasyöpään.


Kahvi piristää mieltä ja auttaa urheilusuorituksesta palautumisessa.


Kahvi ehkäisee sairauksia kuten esim. Alzheimerintautia ja suojaa aivoja liialta kolesterolilta.


Ainoat huonot vaikutukset kahvilla oli riippuvuus ja jos yrittää lopettaa kahvinjuontia, niin voi tulla päänsärkyä.


Jee, nythän mä voin jatkaa kahvinjuontiani hyvällä mielellä, kun se kerran on niin hyvä aine. Taas kerran kun ovat tutkineet sen vaikutuksia.


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat nuo ankat syömässä. Kertakaikkiaan nappi laukaus.

Minun vatsani ei tykkää kahvista, mutta yritetään nyt tuo pari kuppia juoda, ettei tule dementiaa ;-)

Yvioon kirjoitti...

Mustakin se oli aika hauska, leijonainen. Ei vaan päitä paljon näy, kun syövät niin kiinteästi. Ovat vaan niin tottuneita muhun, että voin rauhassa niitä tutkailla.

Mullakaan ei vatsa niin paljon tykkää kahvista, mutta olisi vaikea totuttautua siitä poiskaan, kun on ne vierotusoireet. Niin ajatella, että vaikuttaa alzheimeriinkin.

tia kirjoitti...

Kivoja kuvia noista ankoista, ovat hyvin sovussa.

Minä juon kahvia, se ehkä on minun paheeni :-)

Yvioon kirjoitti...

Kiitos tia, musta ne on ainakin niin söpöjä ja kiva katsella niiden touhua ja ääntelyä. Ovat sellaisia touhukkaita ankkoja. Ja ovat muhun jo tottuneet.

Niin no nyt voi kahvia juodakin, kun kerran ovat taas tutkineet, että kahvi tekee hyvää koko kropalle. Ei se pahin pahe kuitenkaan ole. :)

Anonyymi kirjoitti...

Juu, kyllä minä kaipaan aamu- ja päiväkahvia.

Hauska kuva tuo "ankat syömässä". Kävi mielessä myös ajatus, että niillä onkin pahoinvointia....
-riitta-

Yvioon kirjoitti...

Niin mäkin kaipaan ainakin aamukahveja, riitta.

Tuo ankkakuva, jossa vain kroppa näkyy, on niiden syömätilanteesta. Eivät näyttäneet kovinkaan pahoinvoivilta. Söivät ihan onnessaan ja ehdin just saada kuvan, kun päät olivat vadissa.

Tietysti ihmisella toi kuva olisikin ihan eri juttu. Silloin se olisikin pahoinvointia.