sunnuntaina

temppuileva bloggari, herkkyys 400 -kuvat


Kello viiden teessä -syanidilla, kiitos http://vesiviiva.blogspot.com/ elegia oli löytänyt kivan autiotalon. Musta niissä on oma tunnelmansa ja meilläkin tosiaan oli noita jopa kaksin kappalein, mutta purkivat ne. Olivat talot päässeet liian huonoon kuntoon.


Tämä blogger on taas tänään temppuillut ja multa on meinannut mennä hermot. Vielä kun naapurini uikuttaa samaa laulua harva se päivä, niin tosiaan ei tähän kirjoitteluun pysty keskittymään. Tarvitsen nimittäin hiljaisuutta tai kivaa musiikkia, että voin rauhassa kirjoittaa. Toi mun alkuperäinen tekstikin alkoi sekoilla, joten pitää sitten tehdä tässä uutta.Tuosta kuvasta vaan sen verran, että olen kokeillut siinä 400 kuvaherkkyyttä ja liike näyttää pysähtyneeltä. Vielä kun osaisi noita aukkoja säätää niin, että kuvasta tulisi tarkka, niin hyvä olisi. Nämä asiat kun pitäisi oppia ennen kuin ostan sen paremman kameran, ettei sitten tarvitse ihmetellä.4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aika pian tulee sinullekin 5000 täyteen. Oikeastaan nopeammin kuin minulla, koska olet aloittanut laskun kuukautta myöhemmin kuin minä. Kiva odotella, mitä hauskaa keksit juhlan kunniaksi.

"Lohdullista" että muutkin kanavat oikkuilee. Mulla on viime päivinä ollut kauheasti vaikeuksia tuon kotisivukoneen kanssa. Kun olet käynyt sivuillani, onko sinulla ollut kuvaa ja tekstiä päällekkäin. Jotkut sanovat näin olleen. Minulla ei, mutta ??

Kaivapa esiin kamerasi ohjekirja, kyllä siellä on ehdotuksia aukoiksi ym. Minä olen ne aikoinaan osannut, mutta nyt kun en ole vuosiin käyttänyt, en muista enää.

Elegia kirjoitti...

Hmm, sellainen ihan yleissääntö voisi olla, että kannattaa käyttää mahdollisimman pientä ISO-arvoa (eli sitä herkkyyttä). Jos on valoisaa, niin 100 usein riittää - kannattaa kokeilla. Mitä isompi ISO-arvo, niin sen rakeisempi kuva. Itse käytän suurta ISOA ainoastaan ääriolosuhteissa eli hämärässä/pimeässä, kun en salamasta oikein tykkää.

Hienoja kuvia sinulla täällä on! Sinulla on ihan omanlaisesi tapa muokata kuvia, käytät ihanasti värejä! :)

Ja kiitos autiotalomaininnasta - minulla on oikein kategoria niille, kun tykkään sellaisia etsiä :)

Yvioon kirjoitti...

Niin no jossakin vaiheessa varmaan, leijonainen tuo 5000 häämöttää. Jotkut juhlistavat vasta 1 vuoden bloggailua. Pitänee miettiä, mitä voisi keksiä.

Ehkä vähän menee kuva ja teksti päällekkäin. Tosin vain siinä alussa. Muuten teksti näkyy hyvin.

Mulla ei tullut kameran mukana kuin sellainen perusohjekirjanen. Siinä ei noista aukoista ollut tietoa. Ja olen kyllä lukenut niistä, mutta en vielä ymmärrä, mitä syväterävyys sun muu termistö tarkoittaa. Taitaa laittaa noi ohjeetkin nettiin Canonin sivuille. Pitää varmaan käydä siellä.

Elegia, niin olen tuota pientä ISO -arvoa käyttänytkin aina kun vain voin. Liike vaan näkyy kuulema paremmin noilla isommilla herkkyyksillä. Rakeisuutta on kanssa.

Kiitos kuvakehuista. Tosiaan kokeilen kaikkia nappuloita tuolla Gimpillä ja otan vaikutteita vaikka mistä ja sitten yhdistelen, välillä onnistuneesti välillä vähemmän onnistuneesti.

Tuossa photokiertämää -blogissani oli yksi sellainen hylätty rakennus. Ei tainnut ihan varsinainen talo olla.

Vanhoissa taloissa on sitä jotakin, elegia. Täälläpäin niitä ei vaan tule vastaan, kun purkavat ne. Joten en ole täältäpäin löytänyt mitään hylättyjä taloja. Ehkä pitäisi etsiä kauenpaa.

Anonyymi kirjoitti...

Järjestelin tänään "Näissä vierailen" -osiotani ja tein näköjään samalla sinulle bloginapin kun maalasin kuvan ja sitten klikkasin ketjukuvaa siellä ylhäällä. Jos haluat sen itsellesi myös, niin kauaksi kuin ehdit tehdä varsinaisen napin, niin klikkaa hiiren oikealla kuvaa minulla ja valitse sitten kopioi. Sitten klikkaat omassa blogissasi paikkaa ja sitten taas oikealla että liitä. Siinä se on. Mutta jos et halua, niin ei tietenkään tarvitse. Oli vain helpompaa kun nimi ja kuva on yhdessä.