maanantaina

stressiä ja hiuksia


Katselin ohjelmaa naisesta, Gailistä, joka oli menettänyt hiuksensa kuukaudessa mahdollisesti stressin seurauksena. Ohjelmassa seurattiin niitä tuntoja, mitä on olla yhtäkkiä kalju ja nainen ja vielä näkyvässä työssä.


Kieltämättä olisi hirveää tulla kaljuksi. Hiukset on kuitenkin aika tärkeä juttu. Mullakin nyt stressatessa lähtee taas hiuksia. En saisi stressata, mutta kuitenkin teen niin. No, vielä ei ainakaan kaikki hiukset ole lähteneet.
Gail teki juontajan hommia ja sai jopa enemmän töitä kaljuuntumisen myötä. Hän myös sanoi, että hänet otetaan vakavammin nyt, kun hänellä ei ole hiuksia.
Gail pääsi ihotautilääkärin puheille ja tämä kertoi, että vain 10 prosesttiä sillä lailla kaljuuntuneista kuin Gail saavat kaikki hiuksensa takaisin. On se varmaan järkytys kuulla asiantuntijalta, että tila on sairaus ja mahdollisesti vielä pysyvä.
Gail vaikutti kuitenkin reippaalta ja siltä, että sopeutuu tilaansa. Hänen poikakaverinsa hyväksyy hänen kaljuuntumisensa. Varmaan tosi tärkeä juttu. Siinä vaan Gail kertoo, kuinka on tullut naisena epävarmemmaksi ja jos toinen jutteleekin jonkun muun naisen kanssa, niin tulee mustasukkaiseksi.
Jännä asia, kuinka tärkeitä nämä hiukset ulkonäölle on. Ja sitä tottuu siihen, että ne esim. ovat pitkät. Itsellä on pitkät hiukset ollut ties kuinka kauan, niin siitä on tullut osa mua. Välillä tietysti tekee mieli leikata lyhyemmäksi, mutta ei ole vain tullut tehtyä.


3 kommenttia:

-Anne- kirjoitti...

Vilkaisin myös vähän tuota ohjelmaa. Ei olisi kiva kohtalo tuollainen, minä en varmaankaan kykenisi liikkumaan missään ilman peruukkia.

Eräältä ystävältäni lähtee myös ihan kamalasti hiuksia pitkäaikaisen stressin seurauksena. Päänahka on ihan tulehtunut, ja antibiootteja on syötävä pitkään.
Stressi on paha asia.

Anonyymi kirjoitti...

Toisaalta aika säälittävää, että Gailin piti tuntea mustasukkaisuutta puhuessaan toisten naisten (hiuksikkaiden) kanssa... Mutta hienoa, että tuollaisia ohjelmia tehdään, itseltäni meni ohi. Kiitos siis tästä referaatista. :)

Yvioon kirjoitti...

Niin, Anne stressi on huono juttu ja useimmille se aiheuttaa jotakin vaivoja. Heikoin kohta kropassa pettää. Ja mullakin hiukset yleensä kärsii ja just päänahka.

Ehkä itsekin pitäisin peruukkia. Voisi olla liian rankka juttu olla ilman hiuksia tai mistä sitä tietää.

yopop, ole hyvä vaan. Ohjelma vaan puhutteli mua, niin sen takia mietin sitä tähänkin.