sunnuntaina

tarinanpoikasta

Aikoinaan romanialaisissa lehdissä oli vähän väritettyjä uutisia. Esim. eräs nainen kesken hääruokailun tukehtui. Ei siinä auttanut muu kuin vaihtaa häät hautajaisiin. Samoja vieraita olisi kuitenkin tullut kumpaankin. Romaniassa kun ruumis pitää saada hautaan kolmessaa päivässä. Siellä ei noita kylmätiloja ruumiille ole.

Morsian laitettiin hautaan ja vieraat lähtivät. Tulipa haudanryöstäjiä paikalle ja vetivät korua kaulasta, kun morsian sitten yhtäkkiä virkosikin. Varkaat tietysti pelästyivät ja jäi ryövääminen kesken. Morsian alkoi sitten haahuilla pitkin kylää hääpuvussa toisten iloksi ja toisten kauhuksi.

Toinen tarina kanssa liittyy hautajaisiin. Eräs perhe sai kuulla suruuutisen. Poika oli kuollut sodassa. Hautajaiset pidettiin, mutta kesken hautajaisten perheen poika ilmestyikin paikalle. Isä sai sydänkohtauksen ja äiti halvauksen järkytyksestä.

Eräissä hautajaisissa neljä veljestä hautasi viidennettä veljeään. Arkku laskettiin ja heti kohta kuoli toinen ja kolmas velikin ja he tipahtivat arkun päälle. Sattumia kerrakseen.

Tarinoita nuo vain ovat. Osa varmaan totta, osa liiottelua.

Ei kommentteja: