perjantaina

suhteellista

Toisaalla käydään keskustelua tasa-arvosta naisen ja miehen välillä. Ja-a, onpa kinkkinen aihe ja se aiheuttaa kyllä noita väittelyjä.

No, jos ajatellaan aivoja, niin mun mielestä miehillä on helponpaa noi matemaattiset ja avaruudelliset hahmotukset ja naisille helponpaa sanallinen ilmaisu ja kielet. Näinhän sitä monta kertaa miehiä ja naisia jaotellaan. Mun mielestä se on usein tottakin.
Lisänsä tähän tuo sitten nämä meidän personallisuus -erot. Mäkään en ole perinteinen nainen, jos se luokitellaan niin, että pitäisin sisustamisesta tai shoppailusta.

Parisuhteessa varmaan noi erot tulee kanssa esiin. Onhan olemassa miehen logiikka ja naisen logiikka. Tosin mun mielestä miehillä ei noissa suhteissaan ole useinkaan logiikkaa.

Työelämässä olen huomannut, että miehet saavat enemmän vapautta ja voivat välillä jopa olla tekemättä mitään. Näin oli esim. silloin, kun olin hautausmaalla hommissa. Miespuoliset tekivät 10 minuuttia töitä ja 50 minuuttia ihmettelivät lapion varressa. Naisilla vastaava jako oli 50 minuuttia töitä ja 10 min. taukoa jos sitäkään.

Työpaikkailmoituksia katsoessani huomasin aikoinaan sellaista, että mies voi vähemmällä koulutuksella hakea samaan paikkaan. Esim mies yo vastaan nainen akateeminen tutkinto -tilanne. Noita ilmoituksia näki joskus.

Entä sitten kun puhutaan suhteesta, niin saako nainen olla ollut oikeastaan kenenkään kanssa ennen nykyistään. Miehelle se on bonusta olla kokenut, mutta naisen pitäisi olla hyvä sängyssä, mutta kokematon. Siis aika vaikea yhtälö.

Oikeastaan tasa-arvoa on musta se, että saa tehdä asioita, joista pitää, kuluu ne sitten perinteisesti kummalle sukupuolelle tahansa. Ja että työelämässä nainen ja mies saavat yhtä paljon palkkaa samasta työstä. Toteutuukohan vieläkään tuo asia. Ja että voi hakeutua alalle, joka kiinnostaa.

Ei kommentteja: