sunnuntaina

joulun odotusta...
Kohta on sitten joulu ja en oikein tiedä, mitä tänä vuonna joulusta ajattelisin. Joulunhan pitäisi olla yhdessäolon aikaa, rauhan aikaa. Monille se on kuitenkin ikävien muistojen aikaa, liian suurten odotusten aikaa.


En edes tajua, miksi sitä laittaa niin suuret odotukset jouluun. Ehkä ne odotukset selittävät sen, miksi ahdistaa ja on surkea olo. Ehkä joulussa pitäisi olla taikaa ja silloin odottaa kaikkien ikävien asioiden häipyvän ja joulun tuovan vain onnea ja iloa.

Mulle joulussa on ollut vaikeaa se, ettei ole enää sitä kotitaloa, jossa isolla joukolla joulua juhlittiin. En tiedä, miksi se paikka on niin tärkeä. Monethan eivät vietä aikuisena joulua kotitalossaan vaan oman, uuden perheensä kanssa. Ehkä joulu kaikkien eniten näistä pyhistä muistuttaa siitä, ettei ole sitä omaa perhettä.

Samaten jouluun liittyi puukirkossa käynti lumisessa maisemassa. Se rauha ja kaunis luminen ympäristö. Ihmiset hyörivät ympärillä. Väliaikaisesti on sotakirveet haudattu. Odotetaan lahjojen jakoa, joka alkoi yleensä kahdeksan jälkeen illalla. Oli ääniä, makuja, lämpöä ja tunnelmaa. Oli touhua ja kuusen hakemista. Oli koristelua ja odottelua.

Mitenköhän onnistuisi nyt aikuisena vangitsemaan edes vähän joulun tunnelmaa. Edes vähäsen siitä taiasta pitäisi itselleen.

3 kommenttia:

tia kirjoitti...

Joulutunnelma ei tule väkisin, vaan sitä voi rakentaa ympärilleen pikkuhiljaa antaa itselleen mahdollissuuden rentoutua ettei stressaa esim. kaikenlaisten ruokajuttujen kanssa. Tee tänä jouluna jotain erilaista mitä et ennen ole tehnyt.

Nurkkalintu kirjoitti...

Minä en vielä ala odottaa tätä ihmisten keksimää joulua. Sen aika on sitten joskus... ehkä...

Minulla on sydämessäni joulu ja pääsiäinen joka päivä, joten voin viettää joulujuhlaa vaikka tänään, jos siltä tuntuu, ja siihen riittää, kun sytytän kynttilän, luen Raamattua ja juon kahvia suklaapalan kera. Oikea juhlahetki! :-)

Postauksestasi on kulunut aikaa...
Toivon, että olet terveenä ja säästynyt flunssilta!
Hyvää päivänjatkoa!

Yvioon kirjoitti...

tia, tuo on kyllä totta, että joulutunnelma ei tule väkisin. Olisi vaan kiva joskus kokea sitä samaa joulunodotusta kuin lapsena, mutta ei kait sitä enää aikuisena koe asioita samalla lailla.

Pitääkin miettiä, miten voisin luoda omaa joulutunnelmaa.

Nurkkalintu, niin kait tämä on ihmisten keksimää, mutta kuitenkin sitä on vietetty niin kauan, että muistoja on kaikenlaisia. Olisi kiva saada sellaisia mukavia muistoja.

Vähän pidin tässä taukoa, kun välillä katoaa tämä postausfiilis. Tavallinen flunssa oli mulla, mutta nyt taidan olla taas terveempi.

Hyvää päivänjatkoa sullekin, nurkkalintu. :)