torstaina

positiivisuus suhteellinen käsite...


Tänään vähän iloisempi mieli, koska kivut ovat unohtaneet mut joksin aikaa. Johan sitä taas kestikin monta viikkoa ja varsinkin yöllä. Ja kun ei ikinä tiedä, milloin noi kivut taas palaavat, mutta onneksi nyt saan olla lähes kivuton. Jippii.

Löysin Keijo Tahkokallion kirjasta:

Positiivisuus on aina suhteellinen käsite. Sama asia voi olla toiselle myönteinen ja toiselle kielteinen.

Kaikki riippuu arvostuksistamme, normeistamme, vuorovaikutussuhteista ja kulttuurista.

Positiivisuus tarkoittaa aina positiivista suhdetta johonkin.6 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Onko kuvassa oleva sinun olkkari? Ihana todellakin!

kiva kuulla, että kivut ovat jättäneet sinut rauhaan.

Rita kirjoitti...

Kivan näköistä kuvassa.

Minullakin yleensä enemmän tai vähemmän kipuja; jännitysniskassa, sakroilikanivelissä ja säteilyä sinne sun tänne. Ihana olotila silloin kun ei ole kipua. Onneksi olkoon,

Mitähän ihmettä tuo viimreinen positiivisuuden määritelmä tahtoo sanoa mikä tekstisi lopussa on? :O Huuli pyöreenä...

Yvioon kirjoitti...

Elegia, tuo kuva ei ole mun olkkarista. Tuollaiseksi kyllä haluaisin omani. En osaa nimittäin sisustaa tai keksiä, mitä voisi laittaa yhteen. Tällä hetkellä aika erikoista mulla olkkarissa. Näyttää enemmän makuuhuoneelta, kun mun sohvasänky on avoinna olkkarissani.

Nämä kivut ovat onneksi vähentyneet. Tosi rasittavat ehtivätkin ne olla pitemmän aikaa. Ihan ihmettelen, ettei nyt särkyä ole. Sellainen epätodellinen olo. Nautin kuitenkin kivuttomuudesta. :)

Rita, itsekin pidän tuon kuvan tunnelmasta. Ikävä kyllä ei ole omasta olkkaristani. Ehkä joskus saan omani kivemmännäköiseksi.

Nämä kivut eivät ole olleet herkkua. Ja varsinkaan kun ei löydy kipulääkkeitä, jotka auttaisivat. No, onneksi nyt saan vähän aikaa levähtää ilman kipuja. Nautin olostani niin kauan kuin kestää.

Tuossa kirjassa kait tarkoitetaan, että eri ihmisillä se tarkoittaa eri asiaa. Positiivisuus on henkilökohtainen ja subjektiivinen. "kaunis kesäinen päivä ei sisällä itsessään mitään positiivisuuden aineksia, se on positiivinen siksi, että olemme tottuneet näkemään sen niin. Yhtä hyvin voimme muodostaa positiivisen suhteen ukonilmaan."

Että näemme positiivisuudenkin eri tavalla. Mulle toi oli löytö.

Nattuli kirjoitti...

Tuo ote kirjasta on kyllä ihan totta. Tapahtumilla, esineillä ja maisemilla ei itsessään ole mitään negatiivista tai positiivista arvoa. Esimerkiksi sade voi olla erittäin positiivinen asia, jos on ollut pitkään kuivaa. Se voi myös olla negatiivinen, jos on unohtanut varjon kotiin. Jokainen voi siis itse valita tekeekö asioista positiivisia vai negatiivisia. Toivottavasti kivut pysyvät poissa!
Kootut terveysuutiset- Kookas.fi

tia kirjoitti...

Kiva että kivut ovat hellittäneet, toivotaan että tauti olisi jo loppuvaiheessa.
Tuo kirjoitus on totta että ihmiset ovat eri tavalla positiivisia.

Yvioon kirjoitti...

Kiitos nattuli kommentistasi.

Samaa mieltä olen.


tia, näytti tässä monta päivää olevan kivutonta. Ne päivät tuntuu hyvältä. Itsekin toivon, että tämä olisi jo loppusuoralla, mutta katsotaan.