sunnuntaina

neroksi nukkumalla... häh?...Haa. Luin Iltalehteä täällä netissä ja silmääni osui otsikko: neroksi nukkumalla. No, miksi mä en sitten ole nero. Tykkäänhän nukkua usein ja pitkään. Mikä sen mukavanpaa kuin ottaa torkut sohvalla. Voi vaipua nirvanaan pois vähäksi aikaa tästä raadollisesta maailmasta.
- Aivot ovat kuin verkko. Päivän aikana se on niin kireä, että uutta tietoa sopii vain tiettyihin koloihin. Yöllä verkko löystyy ja aikaa on enemmän, jolloin tiedonpalaset voivat löytää uusia paikkoja ja yhdistyä uusilla tavoilla, selittää Oxfordin yliopiston neurotieteiden professori Russell Foster.
Nerokkaita ajatuksia voi rohkaista menemällä unten maille tavallista aikaisemmin. Jos mieltä vaivaa ratkaisematon ongelma, ajatukset kannattaa keskittää siihen juuri ennen nukahtamista.
Uni on monen historiallisen oivalluksen takana. Paul McCartney on tunnustanut keksineensä Yesterdayn melodian nukkuessaan, ja Robert Louis Stevenson sai Tohtori Jekyll ja Mr. Hide -teoksen idean syvässä unessa. (Iltalehdestä)
Ehkä en nuku sitten oikealla tavalla tai sitten multa puuttuu se syvä uni tai Rem -uni. Jokinhan siis ei toimi, kun en kerran keksi mitään nerokkaita suunnitelmia tai keksintöjä.
Oletko itse keksinyt jonkin idean nukuttuasi? Tai tullut neroksi?

9 kommenttia:

tia kirjoitti...

No nythän se selvisi miksi olen tällainen, huono nukkuja kun olen ;-)

Yvioon kirjoitti...

tia, muakin harmittaa, kun en ole nero, vaikka nukkumista tulee liikaakin harrastettua.

Tosin ei silloin, kun olen töissä. Siloin pitäisi kyllä nukkua.

Muuten nukkuisin pitkään ja hartaasti. Mun piilevä nerous on kadonnut johonkin. Ehkä mun pitää odottaa sitä hartaammin.

Leijonainen kirjoitti...

Nero en ole, mutta useita pikkuideoita olen keksinyt juuri nukahtamaisillani tai aamulla juuri heräämäisilläni. Joskus yölläkin jotain keksii, mutta silloin on ehdottomasti kirjoitettava se ylös, sillä aamulla ei muista mitään, vaikka luulee muistavansa. Todistettu on sekin.

Yvioon kirjoitti...

Leijonainen, niin olen kuullut, että monet keksivät jotakin juuri nukahtamaisillaan. Itsekin keksin jotakin. En vain ole kirjoittanut niitä ylös. Välillä tulee mieleen jokin idea.

Neroksi en ole kuitenkaan vielä tullut. Musta tossa oli vaan niin hauska otsikko. Neroksi nukkumalla. Olispa se totta. Ehkä sitten mäkin saisin mentyä ajoissa nukkumaan enkä valvoisi liikaa.

Pakottamalla ei tietysti noita ideoita tule vaan kait tarvitaan sellaista rentoutta.

Hallatar kirjoitti...

Taidan siis mennä jo yöunille.
Jospa herään aamulla nerona? =)

Susa kirjoitti...

Mulla on kylla kaynyt monesti niin, etta jokun ongelman ratkaisu onkin mulle paivanselva aamulla ;)

Yvioon kirjoitti...

hallatar, niin taidan kohta itsekin mennä nukkumaan. Kun kerran lupaavat, että neroksi tulee nukkumalla.

Kuinkahan paljon sitä pitää nukkua ja mistähän sen vaikutuksen sitten huomaa vai onko sitä meikäläinen, heh, nero ihan huomaamattaan.

Susa, itsekin olen huomannut joskus, että aamulla joku asia voi näyttää toiselta. Niinhän sitä sanotaan, että nukuttuaan yön yli voi keksiä ongelmaan ratkaisun.

Hallatar kirjoitti...

No ei kaksi yötäkään nerouttanut minua. ;D

Yvioon kirjoitti...

No, ehkä kolmas sitten, hallatar. Ja mahtuu tänne maailmaan ilman neroksi tulemista.

Tai ehkä sitä jonain aamuna herää nerona, kun ei osaa odottaa, heh.