maanantaina

ilman jonoja...

En ole vielä kirjoittanut yhtäkään korttia Suomeen. Kortit ostin kyllä ja ykkösluokan postimerkitkin, mutta en ole vain jaksanut vielä mitään kirjoittaa. Helppo hommahan tuo olisi ja tällä viikolla inspiksen pitää iskeä. Tai sitten saan toimia tonttuna ja juosta pitkin kyliä postilaatikkoon pudottamassa.


Ja odotan myös inspistä, että saisin jonkun lahjan ostettua. Ne pakolliset muutamat siis. Tänäänkin ajattelin lähteä katsomaan jotakin, mutta jonojen ja ruuhkien pelko sai mut jäämään kotiin.


Kun saisikin tehdä asioita ilman jonoja ja ruuhkia. Milloinkahan sitä pitäisi ruveta joululahjoja ja -ruokia ostelemaan, että ei joutuisi ruuhkiin. Pitäisi varmaan jo kesällä katsella joululahjoja, mutta ei silloin ole rahaa tai mitään inspistä. Plääh. Miten tällaisestakin asiasta saa stressin?

Niin, en siis osaa tehdä mitään jouluruokaa itse. Onneksi kaupoista löytyy tarvittavat ja ei niitä jouluruokia tule kuitenkaan montaa päivää syötyä.Torttu- ja piparitaikinan ostin, että voi sitten lähenpänä joulua leipoa edes noita."Kolme asiaa on tarpeen onneen: hölmöys, itsekkyys ja hyvä terveys. Mutta jos teiltä puuttuu ensimmäinen näistä kolmesta, kaikki muu on turhaa." Gustave Flaubert


"Sinun ei tarvitse aina olla pätevä, älykäs tai taitava, vaan voit hyväksy itsesi rajoituksinesi." Albert Ellis


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ilman jonoja ostettiin joululahjat marraskuun puolivälissä. Ei varmaan muuten olisi saatu aikaiseksi, mutta silloin saa tuplabonukset s-kaupoista. Ja bonukset maksetaan tilille jo joulukuun alussa, joten voi taas tuhlata uudelleen.
Ei suuria osteta, mutta kerätään vuoden bonukset jouluksi, niin saadaan jotain kivaa pientä kaikille. Ja jouluruuat myös.

Me taiteelliset (sinä ja minä ja muitakin) ollaan sopivan hölmöjä, jotta ollaan onnellisia. Huom! hölmöys on eri asia kuin älykkyys, älykkäitä tietysti olemme :-)

Vie nyt vain ne kortit postiin jos kerran merkitkin on.

Susa kirjoitti...

Mua ihan ahdistaa jouluruuhkat kaupoissa nyt. Tuntuu etten saa henkea. Onneks ei tarvii ostaa mitaan lahjoja. Ostariin menen seuraavan kerran tammikuussa :/
Ruokakaupoissakin kassat taalla utelee "Oletko jo valmis Jouluun? Onko kaikki lahjat ostettu? Jne...". Arsyttavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Joko sait kortit postiin?
Minä kirjoittelin kortit itsenäisyyspäivänä. Moni korttimme on jo löytänyt perille ja meille on tullut jokunen kotimaasta, enemmän ulkomailta.

Älä ota paineita traditioista.
Tee paineeton joulu.
Niin meillä toimitaan:
Yksi lahja kullekin.
Valmiit laatikkoruuat ja rosolli kaupasta.
Lipeäkala on meillä jo pakastimessa, samoin torttutaikina.
Suunnitelmissa on laittaa kalkkuna (jos sopivan pieni löytyy) ja palanen kinkkuakin.

Inhoan ruuhkassa ostamista ja sitä kaupallista krääsää. Siksi en tuki tuonne kauppoihin enää näin joulun alla. Ruokaostot tietysti käymme tekemässä. Muuten joulu saa tulla ihan tälleen vain :)

Joulurauhaa t. Riitta (korndorfer)

Yvioon kirjoitti...

Leijonainen, olisinpa mä tajunnut ostaa aikaisemmin lahjat. No, ostan jotakin pientä, suklaata ja sukkia.

Tuo sanonta oli kuulema vähän sellaisen kyynisen ihmisen sanonta, mutta eihän hölmöydessä mitään vikaa ole. Ainakin se saa muut tuntemaan itsensä tärkeäksi, jos heidän seurassaan vaikuttaa vähän hölmöltä, heh.

Susa, en mäkään ruuhkista tykkää. Tuntuu vaan, että valitsee aina sen päivän, kun muutkin ovat liikkeellä.

Riitta, tämä viikko on onneksi aikaa kirjoitella noita kortteja. Jätän sen huomiseksi tai torstaiksi.

Onneksi saa jouluruuat kaupasta. Laatikoita ja rosollia ja jotakin kalaa. Ja joulumieltä ja laulua ja syömistä ja lahjojen jakoa, siitä on joulu tehty.

Ostelen vielä jotakin, mutta ollaan sovittu, että nyt ei ostella mitään erikoista, kun ei ole oikein rahaakaan.

Odotellaan joulua. Silloin saa levätä. Pitänee keksiä jotakin joulumieltä kohottavaa, hm.

Rauhallista joulun odotusta sullekin, Riitta.