keskiviikkona

lumen paino... puhelimella opetus...Ulkona sataa tuollaista lumen ja tihkun sekamuotoa ja onneksi ei enää tarvitse lähteä ulos. Kävin tänään nimittäin katsastamassa tuttuja paikkoja ja katsomassa, löytäiskö jotakin kuvattavaa.
Lisäsin kuvaan vielä enemmän lumentuntua, vaikka oksat jo painuivat lumen painosta.
Muksullani oli eilen kinkkinen Exelin ja Accesin käyttöongelma ( miten liittää Exelin taulukko Accesiin). Onneksi olen säilyttänyt vanhat kirjani kauppiksen ajoilta. Löytyihän multa Tietokoneen ajokortinkin kirjat. Ekan osan olen suorittanut, mutta tuo AB -ajokortti on vielä ajamatta. Löysin kuitenkin Tietokoneen käyttätaito 1 ja 2 ja selitin puhelimessa miten nuo taulukot yhdistetään. Sain siis toimia opettajana asiassa, jota meillekään ei oltu opetettu. Joten kirjat ajoivat asiansa. Niistä löytyy tietoa ja voi soveltaa vaikka puhelimen välityksellä.

5 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Oi, ihana olit. =)

Ja samalla itsekin siinä opit uutta.
Miulle nuo taulukkoasiat ovat yhä kinkkiset.
Miekin siis tarvisin apua! =D

Yvioon kirjoitti...

Hallatar, kyllä siinä meinasi mullakin mennä sormi suuhun, kun etsin tietoa tuohon taulukon siirtämiseen. Onneksi nuo kirjan tiedot auttoivat. Lupasin vielä lainata kirjat, jos johonkin muuhunkin pulmaan tarvitsee apua.

Joskus tuosta kirjojen säilyttämisestä on apua.

Ja neuvonhan mä aina sen mukaan muksuakin, kun vain itse ymmärrän. Olen tyytyväinen, kun pystyin auttamaan. Nykyään noi muksut tietävät monessa asiassa enemmän kuin vanhenpanssa ja hyvä, että jossakin voin auttaa.

Mä olen jonkin verran unohtanut noita ajokorttiasioita, kun en ole niitä päivittäin tarvinnut. No, jos tulee sulle joku asia, johon löytyy tuosta kirjasta apua, niin voinhan yrittää neuvoa. Eipä ole vaan aina helppoja nämä asiat itselleenkään.

tia kirjoitti...

Hienoa kun asia selvisi kannatti säilyttää kirjat.

Lumen paino on tällä hetkellä raskas kun tuli suoja. Kävin juuri auttamassa puita ja pensaita lumen taakasta, kyllä nousivat kumarasta asennosta innoissaan ylös.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, teit oikein "miehen työn"! Saat olla ylpeä itsestäsi. Minulta ei olisi onnistunut, vaikka olisi ollut kymmenen kirjaa.
Haluan antaa sinulle tähän joulun odotus -aikaan vähän valoa. Tuletko hakemaan blogistani, jatkaa ei tarvitse - paitsi jos välttämättä haluat.

Yvioon kirjoitti...

tia, joskus on kirjoista hyötyä.

Vieläkin on lunta, vaikka on suojaa. Saas nähdä, kauanko lumi taas pysyy.

leijonainen, niin mä olenkin, jos en nyt ylpeä, mutta tyytyväinen ainakin, kun saatoin olla avuksi.

Kävin jo hakemassa ja laitoin piristystä toiseen blogiini. Värit sopivat pohjaan hyvin.

Vielä kerran kiitos leijonainen.