maanantaina

krassi... 16-4...Paljon on ollut blogeissa talvisia kuvia. Mua ei millään saanut tänään ulos, kun sateli lunta ja ajattelin, etten voi kuitenkaan ottaa kuvia. Ja ei mulla ole kunnon talvivaatteitakaan. Takkia on muutenkin vaikea löytää. Nyt mulla on kyllä tähän ilmaan sopiva, mutta entä jos tulee kunnon pakkasilmat.
Entäpä sitten noi kengät. Se on aina ongelma, mikä olisi hyvä jalassa ja vielä kohtalaisen inhimillisen näköinen. Sen nimittäin tietää, että jos ne ovat liian rumat, vaikka olisivatkin kuinka lämpimät, niin niitä ei sitten käytä. On nimittäin kokemusta. No, jos ne taasen ovat kauniita, mutta liian epäkäytännölliset, niin ei niitä sitten jatkuvasti voi käyttää. Tulee jalat kipeäksi tai selkä. On tämä hankalaa, tämä naisen elämä, kun pitäisi olla kohtalaisen nätisti pukeutunut, mutta silti käytännöllinen ja vielä kohtuullisella rahalla.

Asiasta tuhanteen: tämä rahankäytön hallinta on kuin yrittäisi hallita ainaista makeannälkäänsä. Mun tekisi koko ajan mieli jotakin makeaa. Yritän olla ostamatta, mutta välillä sorrun. Joten nyt ei taida olla pelkoa laihtumisesta.
Pitäisi olla tähän rahankäyttöönkin sellaiset ohjeet, mitä on esim. kunto-ohjeeseen. Tällainen kunto-ohje on olemassa, että 16 päivää kuntoillaan ja tiukka ruokavalio ja sitten neljä päivää voi ottaa vähän kevyemmin. Silloin ei kuulema niin helposti repsahda syömään mitä sattuu ja jaksaa harjoitella paremmin.
Tuo 16-4 voisi soveltaa tuohon rahankäyttöönkin. Ensin ollaan tiukasti joku aika, vaikka kaksi viikkoa, ettei osteta mitään ylimääräistä ja sitten parina päivänä voisi ostaa jotakin mieluista itselle. Rahan kanssa on tietysti se ongelma, että sitä pitää olla, jotta jotakin voi ostaa. Itsestäni huomaan vaan, että kun liian kauan kitkuttelen ostamatta lähes yhtään mitään, niin sitten kun mulla on rahaa, niin se meinaa mennä överiksi. Ei tietysti ihan överiksi, mutta kuitenkin. Ja kaikki on vaan sen syytä, että joutuu koko ajan pinnistelemään ja olemaan aina ilman.

4 kommenttia:

tia kirjoitti...

Tuosta takkiasiasta, sen hankinta on ollut pitkään vaikeaa, tuntuu ettei löydy millään, kun en halua villakangastakkia, enkä sitten myöskään toppatakkia, enkä mustaa vaan punaisen, sellaisen joulunvärisen. Yleensä on ollut ei oota minulle ja jos on löytynyt jotain on musta.

Yvioon kirjoitti...

Tuon takin löytäminen on tosiaan vaikeaa, tia. Mä olen joutunut kokeilemaan vaikka kuinkaa montaa ja sittenkään en ole sopivaa löytänyt.

Pitäisi taas lähteä kaupoille katselemaan, josko joku sopisi ja olisi lämmin ja villapaitaa kans pitäisi kokeilla.

Yleensähän löytää jotakin silloin, kun ei etsi, mutta sitten ei välttämättä ole sitä rahaa.

Anonyymi kirjoitti...

Aah, hieno valkoinen krassi! Yksi päivä tuli telkusta valkoisesta leijonasta, arvaa oliko hieno. Yleensä olen enemmän mustan ystävä, mutta nyt lumen keskelle sopii valkoinen.
Ja makean himo mulla on kanssa joka syksy. Voi hitsi. Joka kevät saan kiloja pois, mutta joka syksy ne tulevat taas.
Ja vaatteet "¤#%¤&%&/%¤
joko tuota tai itkua, kun mitään ei löydy tai rahat ei riitä.

Yvioon kirjoitti...

Tuo valkoinen tuossa Krassissa on lisätty, leijonainen, kun halusin siihen jotakin talvista.

Niin tämä vuodenaikojen vaihtelu tuntuu kyllä kropassa. Ja vaatteita on kyllä vaikea löytää, ainakin itselle mieluisia.