tiistaina

päivän lausahduksia - ja poimintoja...


"Älä korjaa pois ryppyjäni. Minulla meni niin kauan niiden ansaitsemiseen." näyttelijä Anna Magnani valokuvaajalle
"Isoäitini on yhdeksänkymmentä. Hän käy treffeillä. Mies on 93-vuotias. Kaikki sujuu loistavasti. He eivät koskaan tappele. He eivät kuule toisiaan." Ellen DeGeneres, koomikko
Luin taas lempilehteäni, Tieteen kuvalehteä. Pitää varmaan tilata koko lehti, kun aina ostan kuitenkin irtonumeron.
En tiennytkään, että maakilpikonna elää 185 vuotta, grönlanninvalas 211 ja ihmisen ennätys on kait siinä 120 vuotta.

En sitten tiedä, haluaisinko elää yli 120-vuotiaaksi. Siinä voisi käydä vielä niin, ettei olisi ketään ystävää tai tuttua elossa. Ja haluaisin ainakin olla hyvässä kunnossa, että olisi laadukasta, itsellistä elämää.

Muutenkin tämä vanheneminen on aika jännä juttu. En vain ole huomannut kropassa niin paljon muutoksia. Tai ehkä en vaan huomaa niitä. Aivot toimivat omalla tavallaan kuten enenkin. Ja uusia asioita haluan oppia, mutta en sitten tiedä, opinko uusia asioita hitaammin vai pysyvätkö lyhemmän aikaa päässä.

Siinä oli myös juttua eläinten hajuaistista. Se kun tiedetään, että ihmisella on huono hajuaisti moniin eläimiin verrattuna. Kuulema Mosambikiissa ja Tansaniassa koulutetaan afrikkalaisia jättiläisrottia. Varmaan aika hurja näky. Niitä käytetään maamiinojen etsimiseen. Eläin kun ei laukaise miinaa, kun on niin kevyt, mutta osoittavat miinojen paikan miinojenraivaajille. Voisi sanoa, että aika hyvin keksitty.
Taas on tullut opittua jotakin uutta tästä ihmeellisestä maailmasta. Nyt taidan levätä vähän aikaa, kun olen ollut hereillä viidestä asti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista jutustelua ja ajattelua. Ja mielenkiintoinen lehti, et ainakaan mitään huuhaata lue.

Yvioon kirjoitti...

Kiitos leijonainen, nuo sitaatit ovat tuosta kirjasta ja musta aika hauskoja.

Tuo lehti on osoittaunut kyllä tosi kiintoisaksi. Ja aina opin sieltä jotakin uutta. Pysyy paremmin näissä maailman erikoisissa tapahtumissa perillä. Joten olen kyllä tyytyväinen lehteen. On vaan mokoma niin kallis.